A brit politikusok bort isznak, de vizet prédikálnak. Vannak, akikre nem vonatkoznak a szabályok? 1

A parlamenti bárok mégsem fognak alkoholt felszolgálni este 10 óra után. A korábbi tervek ugyanis, amelyek őket mentesítették volna a mindenki másra vonatkozó szabály, vagyis a korai zárás alól, hatalmas felháborodást váltott ki, teljesen érthető módon.

A brit politikusok bort isznak, de vizet prédikálnak. Vannak, akikre nem vonatkoznak a szabályok? 3

Boris Johnson intézkedése szerint a kocsmák, bárok és éttermek vendégeiket csak asztalnál szolgálhatják ki, a vendéglátó, szabadidős, szórakoztató és idegenforgalmi vállalkozásoknak pedig este 10 és reggel 5 óra között be kell zárniuk. A bevezetett új szabályok értelmében mind a vendégeknek, mind a személyzetnek kötelező a maszk viselete.

A The Times értesülése szerint azonban a parlamenti bárokra nem vonatkozik a korábbi zárási idő, mivel a “munkahelyi étkezdének” minősülnek. Sőt, mi több: a maszkviselésre vonatkozó új szabályokat sem kötelesek betartani. Hab a tortán, hogy a látogatóknak nem lesz szükségük arra sem, hogy megadják személyes adataikat a bárokba való belépéskor.

Hétfőn természetesen erős kritika és felháborodás fogadta ezeket a terveket, így a parlament szóvivője kénytelen volt bejelenteni, hogy parlamenti bárokban sem fognak alkoholt felszolgálni este 10 óra után. A záróra ugyanakkor rájuk nem vonatkozik, a konyha nyitva áll azoknak a politikusoknak, akik még ekkor is az épületben vannak és dolgoznak.

Ahogy a Munkáspárti Angela Rayner fogalmazott: Ha arra kérjük az embereket, hogy kövessék az előírásokat, akkor nekünk is be kell tartanunk ezeket.” A követendő példa mutatása azonban, ahogy a fentiekből is jól látszik, a legtöbb politikus számára úgy tűnik, igen komoly kihívás.   forrás    bszemese

Megosztás