A brit pénzügyminiszter „megszegte a háztartások támogatására tett ígéretét” a pénz-visszatérítések kapcsán 1

Háztartások ezrei maradhatnak le a megélhetési költségek enyhítését célzó támogatástól Nagy-Britanniában, mivel a helyi önkormányzatok sok helyen nem fizették ki az energiaszámla-visszatérítést.

A brit pénzügyminiszter „megszegte a háztartások támogatására tett ígéretét” a pénz-visszatérítések kapcsán 3

A Nagy-Britanniában élők az elmúlt 30 év legnagyobb életszínvonal-csökkenésével néznek szembe, a számlák emelkedése és az infláció megugrása miatt. Rishi Sunak pénzügyminiszter nem olyan rég támogatási csomagot jelentett be, amelyben az állt, hogy az Egyesült Királyságban háztartások milliói kapnak összesen 350 GBP energiaszámla-kedvezményt a megugró költségek okozta teher enyhítésére. Az útmutató szerint októbertől 200 GBP visszatérítendő kedvezményt lehet majd igényelni a számlákra, és további 150 GBP önkormányzati adókedvezmény lesz elérhető a legtöbb angliai háztartás számára „áprilisban”.

A Radio 4 Money Box vizsgálata azonban megállapította, hogy sok tanács számos esetben elmulasztotta a 150 GBP kifizetését. Az önkormányzatokat képviselő Önkormányzati Szövetség erre azt reagálta, hogy a csalásellenőrzések és az új szoftverekre való átállás okozták a késedelmet a kifizetések feldolgozásban.

Emellett az útmutatóban a fizetési dátum szövege egyszer csak „áprilisbanról” „áprilistól”-ra módosult. Az önkormányzati adó-visszatérítés Angliában minden olyan háztartásra vonatkozik, amely az A, B, C vagy D önkormányzati adósávba tartozik – a kormány szerint ez az összes otthon 80 százalékát vagy körülbelül 15 millió háztartást jelent.

“Sok önkormányzat már megkezdte a visszatérítés kifizetését, és arra számítunk, hogy a többiek is hamarosan megkezdik a kifizetéseket. A 150 GBP önkormányzati adó-visszatérítés emberek millióinak segít megbirkózni a megélhetési költségek emelkedésével, és további 144 millió GBP-t biztosítottunk az önkormányzatoknak, hogy támogatást nyújtsunk minden rászoruló háztartásnak, függetlenül az önkormányzati adósávtól.” – mondta a Leveling Up department a BBC-nek adott nyilatkozatában.

A HM Treasury szóvivője azt mondta: „Mindig is világosak voltunk – többek között a sajtóértesítőkben és a háztartások millióihoz eljuttatott szórólapunkban is –, hogy a megélhetési költségek fedezésére szolgáló 150 GBP önkormányzati adó-visszatérítést „Áprilistól” fizetik.

„Minden helyi hatóság megkapta a támogatást a kormánytól, hogy kifizetéseket folyósítson az A-D sávban lévő háztartások számára, Lakásügyi és Közösségi Minisztérium pedig a helyi hatóságokkal együtt dolgozik, hogy ezt a pénzt a lehető leggyorsabban eloszthassa.”

Azok számára, akik Direct Debittel fizetnek, az önkormányzatok bankszámla adatok alapján 150 GBP egyszeri összeget írnak jóvá számlájukon. Ha valaki nem Direct Debittel fizet, a tanácsok feldolgozzák a kérvényeket.

Egyes háztartások kedvezményt is kaphatnak, míg másoknak egyáltalán nem is kell önkormányzati adót fizetniük. A diákok és egyes nyugdíjigénylők teljesen mentesülnek a fizetési kötelezettség alól. Eközben az egyedülállók 25 százalékot, egy diákkal együtt élő felnőtt pedig 50 százalék kedvezményt kaphat.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után