A brit nők a legkövérebbek Európában 1

Az elemzők 19 európai ország adatait vizsgálták. Az uniós statisztikák szerint az Egyesült Királyságban több a túlsúlyos nő, mint bárhol másutt. Az Eurostat 2008-ban és 2009-ben végzett felmérése minden negyedik brit nőt túlsúlyosnak találta. Az angol férfiaknak csak 22%-a elhízott.

thin-and-fat-women.jpg-620x350

Egy embert akkor tekintünk túlsúlyosnak, ha a test magasságát és tömegét is figyelembe vevő test tömeg indexe meghalad egy kritikus értéket. Ez az index elég megbízhatóan jelzi a testzsír mennyiségét. A statisztikák szerint a túlsúlyosság a korral együtt nő mind a 19 vizsgálat alá vont országban.

Az angol nők után a máltaiak következnek 21,1%-al majd a litván nők 20,9%-al. A Magyar férfiak harmadikok az elhízási ranglistán a máltai és a brit férfiak után 21,4%-os eredménnyel.

Ellenőrizd a testtömeg indexedet!

Az alábbi link egy testtömeg index kalkulátorhoz visz. A függőleges tengely csúszkáján beállíthatod a magasságodat, a vízszintesen azt, hogy hány kilót nyomsz a mérlegen. Ha a metszéspont fehér foltja a zöld sávba esik, akkor nagyjából arányos testalkatú vagy. A zöld sávtól ballra a soványak, jobbra a kövérek sorakoznak. Azt is azonnal láthatod, hogy hány kilót kellene híznod vagy fogynod, hogy legalább a szélét elérd a zöld sávnak.

BMI calculator

Éles a kontraszt a britek elhízottsága és például a románoké között, ahol a nőknek csak 8%-a, a férfiaknak pedig csak 7,6%-a kövér. Nem túlsúlyosak sem a bolgárok sem a franciák. Olaszországban a nők 9,3%-a és a férfiak 11,3% elhízott.

A számok azt is mutatják, hogy az elhízottság mértéke csökken az oktatási színvonal javulásával.

A múlt hónapban Andrew Lansley az egészségügyi miniszter célul tűzte ki, hogy Angliában 2020-ra csökkenteni kell a lakosság túlsúlyosságán.

A miniszter szerint az embereknek szembe kell nézniük önmagukkal, hogy mennyit esznek és isznak. Úgy fogalmazott, hogy a briteknek naponta öt milliárd kalóriával kellene kevesebbet enniük, mint jelenleg.

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után