A brit miniszterelnök nyilatkozott az EU-s bevándorlók sorsáról, a kilépés után 1

Theresa May azt mondta, hogy az Angliában élő EU-s állampolgárok „jelentősen hozzájárulnak a társadalmunkhoz, és a gazdaságunkhoz”, miután kijelentette, hogy támogatja az országban maradásukat a Brexit után.

theresa-may-conference-2500x1667

Egy Brexitról szóló vita során kifejtette, hogy a 3 millió, Egyesült Királyságban élő uniós állampolgár hozzájárulása nélkül az ország „szegényebb” lenne, a közszolgáltatások pedig „gyengébbek”. Londonban egyedül 1.1 millió uniós polgár él az Alsóház összefoglaló dokumentumai szerint.

A miniszterelnöknő hétfőn az Alsóház előtt kijelentette, hogy ezen állampolgárok jogainak a védelme prioritás lesz az Unióval folytatott tárgyalások során. Biztosítani akarja, hogy a kilépés után is maradhassanak az országban, valamint hasonló garanciát akar annak az 1.2 millió brit állampolgárnak, akik az Unió valamely más országában élnek.

A Brexit törvényjavaslat hamarosan megadja majd a miniszterelnöknek a jogot arra, hogy formálisan is életbe léptesse az 50. cikkelyt, és megkezdődjenek a tárgyalások a lisszaboni szerződésből való kilépésről. A parlamenti képviselők még vitatják a javaslatot, és a végső szavazatot várhatóan szerdán adják le. Egyes képviselők még változtatásokat akarnak a tervezetbe, például az uniós polgárok védelméről, valamint arról, hogy szavazhassanak majd a Brexit megállapodás legvégső formájáról is. Harriet Harman a munkáspárt egyik volt vezetője azt mondta, remélik, hogy elnyerik a konzervatívok támogatását is ahhoz a javaslathoz, hogy a tervezetbe vegyék bele az itt élő 3.3 millió uniós állampolgár jogának biztosítását, akik már a népszavazás előtt is Angliában éltek. Mivel akár egy tucat maradáspárti konzervatív is „lázadhat” ez ügyben, May nyomatékosította, hogy nagyon is komolyan gondolja, hogy az EU-s polgárok maradhassanak a kilépés után is.

„Biztos vagyok benne, alapul véve a hajlandóságot, amit erre láttam az Unió oldaláról, hogy lehetséges lesz egy előzetes megállapodás létrehozása ebben az ügyben, hogy megnyugtathassuk az embereket.” – mondta. „Ahogy korábban is mondtam, az itt élő uniós állampolgárok jelentősen hozzájárulnak a társadalmunkhoz, és a gazdaságunkhoz is, nélkülük az ország szegényebb, a közszolgáltatások pedig gyengébbek lennének. Tehát biztosítani fogjuk, hogy létrejöjjön egy kölcsönös megállapodás, ami garantálja a jogaikat, amint a tárgyalások megkezdődtek, mert ez mindenkinek az érdeke.”

A törvényjavaslatot várhatóan meg fogják szavazni szerdán az Alsóházban.  Forrás: Standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után