A brit miniszterelnök levelet írt, amiben az ország minden lakójához szól a Brexit kapcsán 1

A brit miniszterelnök egy érzelmes levelet írt a Nagy-Britanniában élő lakosságnak, amelyben arra kéri az embereket, hogy támogassák a Brexit tervezetét, miközben az EUs vezetők egy csúcstalálkozón épp a britek javaslatát tárgyalják.

A brit miniszterelnök levelet írt, amiben az ország minden lakójához szól a Brexit kapcsán 3

Theresa May az „országhoz szóló levél”-ben azt írta, hogy amikor 2019 március 29-én a britek kilépnek az Európai Unióból, „egy új fejezet kezdődik majd a nemzet életében”. Elmondása szerint a keserű, és hosszú csatározások után, amit az EU-val folytatott a kormány, most végre elérkezik a „megújulás és megbékélés” pillanata.

A közel 800 szavas levél nyíltan és egyenesen az ország lakosságához szól, mindenkihez, aki a szigetország területén él, és a nép támogatásának elnyerését próbálja elérni a Brexit megállapodás tervezete kapcsán. A miniszterelnök ugyanis ebből mostanság igen nagy hiányt szenved, mivel a parlamentben a már a saját pártjának is egyre nagyobb része kezd lázadozni ellene. Sőt a DUP párt, akikkel a koalíciót alkotják a parlamentben, is fenyegetőzik, hogy ellen fordul.

May azt írja a levélben, hogy a megállapodás „tiszteletben fogja tartani a népszavazás eredményét” és egyben lehetővé teszi majd a szigetország számára, hogy „visszavegye az irányítást” a pénze, a törvényei és a határai fölött.

„Ez a megállapodás a kulcs egy derűsebb jövő irányába, ami lehetővé teszi számunkra, hogy végre kihasználjuk az előttünk levő lehetőségeket.” – áll a levélben.

A miniszterelnök azt is megígérte, hogy „szívvel lélekkel” fog kampányolni azért, hogy a parlamenti alsóházban ne bukjon meg a tervezet. Elmondása szerint, ha a Brexitet végre letudta az ország, és mindenki lenyugszik végre, akkor Nagy-Britannia újra elkezdhet fókuszálni a gazdaságra, az egészségügyre, az új otthonok építésére, és a többi a társadalmat érintő égető problémára.

Theresa May hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ül a 27 többi tagállam vezetőjével, miután ők is hivatalosan bejelentik, hogy támogatják a britek által felvázolt tervezetet.

Azonban  Theresa May politikai csatározása hazai területen is tovább folyik, ugyanis az ellene szervezkedők egyre nagyobb tábora az elmúlt hetekben már azzal fenyegetőzik, hogy leváltják. Ez persze nem egy egyszerű folyamat, és elegendő aláírásnak is össze kellene gyűlnie hozzá, hogy magát a folyamatot kezdeményezhessék, de állításuk szerint már van elég ember, aki ha kell, a megfelelő pillanatban lépni fog, amennyiben a Brexit nem úgy alakul, ahogy ők elképzelik. A pletykák szerint már gőzerővel dolgoznak egy B terven, ha az alsóházban megbukik a Brexit tervezet.                   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás