A brit miniszterelnök a Brexit tárgyalásokról beszélt és a helyzet elég elszomorító 1

Boris Johnson, brit miniszterelnök elismerte, hogy az Egyesült Királyság jelenleg a megállapodás nélküli Brexit felé tart, ugyanis “nagyon nehéz” zöld ágra vergődni az EU-val, mivel a két fél egyszerűen nem hajlandó a kompromisszumokra.

A brit miniszterelnök a Brexit tárgyalásokról beszélt és a helyzet elég elszomorító 3

A tárgyalások állapotának új, elég komor összefoglalásában a miniszterelnök az egyezmény létrejöttét csak „még éppen lehetségesnek” minősítette – miközben erősen támadta az EU-t amiért nem hajlandóak „engedni a 21-ből”. “A megállapodás továbbra is lehetséges, és még mindig ez az elsődleges célunk, de egyértelmű, hogy nem lesz könnyű megvalósítani” – mondta a miniszterelnök szóvivője.

Megerősítette azt is, hogy Brüsszel addig nem hajlandó megvitatni a jövőbeni halászati ​​kvótákkal kapcsolatos brit javaslatokat, amíg meg nem kapta az állami támogatási tervet – amit London eddig nem volt hajlandó elkészíteni.

A jelenlegi helyzet megnehezíti a „haladást”, pedig már csak néhány hét maradt arra, hogy megoldást találjon a két fél, különben január elséjén megállapodás nélküli Brexit lesz ami valószínűleg tovább rontaná az ország és a gazdaság jelenlegi helyzetét. Bár a kormányzati források szerint nincs nagy jelentősége annak, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki, azért egyetértenek abban, hogy az Európai Tanács október közepén esedékes csúcstalálkozóján megállapodásra kellene jutni.

David Frost, Nagy-Britannia főtárgyalója és Michel Barnier, az EU-s olali főtárgyaló, informális tárgyalásokat folytattak kedden Londonban, ám a tárgyalások újjáélesztése látszólag elég reménytelen.

“Az EU továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a tárgyalások során előbb meg kell állapodnunk az állami támogatást illetően, mielőtt bármilyen más területen folytathatnánk. Az idő viszont szorít mind a két fél számára.” – mondta a kormányszóvivő. Arra a kérdésre, hogy van-e lehetőség az átmeneti időszak meghosszabbítására – a megállapodás nélküli kilépés elkerülése érdekében – röviden annyit mondott: „Nem”.

Paul Blomfield, Brexit árnyékminiszter a következőket reagálta: „A miniszterelnök előmelegített megállapodást ígért, amely védi a munkavállalók jogait, a környezetet és akadálymentes, vámmentes kereskedelmet biztosít. Kötelessége teljesíteni ígéretét, és még egyszer nem hagyhatja cserben a briteket az alkalmatlansága miatt. Vállalkozások, munkahelyek és számtalan ember megélhetése a tét.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után