Ez minden autóst érint Londonban és környékén: Eldőlt! Az egész városra kiterjesztik a £12.50-os napidíjat 1

A londoni ultra alacsony kibocsátású zónát (ULEZ) egész Londonra kiterjesztik – jelentette be a brit főváros polgármestere. Ez autósok egész tömegét fogja érinteni a fővárosban és környékén.

Ez minden autóst érint Londonban és környékén: Eldőlt! Az egész városra kiterjesztik a £12.50-os napidíjat 3

Augusztus 29-től a leginkább környezetszennyező autók vezetőinek napi 12,50 fontot kell fizetniük a London területén való közlekedésért. A zóna bővítését a kampányolók hevesen ellenezték. De Sadiq Khan szerint ez azt jelenti, hogy további ötmillió ember részesül majd előnyben a tisztább levegő miatt.

Azok számára, akik a minimális károsanyag-kibocsátási előírásoknak nem megfelelő járműveket vezetnek, 12,50 Font napidíjat kellene fizetniük a meghatározott dátumtól London bármely részére való behajtásért. Jelenleg a rendszer határai az északi és déli körutakig terjednek ki (North Circular és South Circular).

Az elemzések szerint több mint 3,5 millió emberrel több él majd az ULEZ zónában, ha Sadiq Khan londoni polgármester javaslata szerint megnő a zóna mérete.

A becslések szerint körülbelül 200 000 nem megfelelő jármű közlekedik rendszeresen Londonban, és ez a szám gyorsan csökkenni fog a rendszer bevezetésével. 110 millió fonttal megnövelik azt az alapot is, amelynek a keretein belül a környezetszennyezőbb autójukat leselejtezőknek havi bérletet ajánlanak fel.

A tervek szerint a mozgássérült sofőrök pedig extra türelmi időt kapnak 2027-ig. London külső kerületeiben is javítják majd emellett a buszhálózatot – mondta a polgármester. Az, hogy egy jármű köteles-e fizetni az ULEZ-díjat, attól függ, hogy mennyi nitrogén-dioxidot (NO2) bocsát ki a járműve.

Ez minden autóst érint Londonban és környékén: Eldőlt! Az egész városra kiterjesztik a £12.50-os napidíjat 4

A londoni forgalom okozta szennyezés évente közel 4000 korai halálesethez, és egyre több tüdőkárosodott gyerekekhez vezet – áll Khan hivatalának januári jelentésében. A londoni Imperial College legutóbbi jelentése szerint a külső londoni városrészekben a legtöbb haláleset a levegőszennyezésnek tulajdonítható, főleg az idősek körében.

2019-ben Bromley, Barnet, Croydon és Havering negyedekben volt a legtöbb légszennyezéssel összefüggő haláleset. Az NO2 károsítja a tüdőt, és súlyosbíthatja a meglévő krónikus betegségeket, például az asztmát, valamint a tüdő- és szívpanaszokat.

A 2015 szeptembere után regisztrált dízelmotoros autók, valamint a legtöbb 2005 után regisztrált benzines modell mentesül az adó alól. Khan korábban kizárta a Tiszta Levegő Díj bevezetését, amely a legtisztább járművek kivételével az összes járművezetőt érintette volna. Arról is döntött emellett, hogy nem támogatja azt a javaslatot sem, hogy a Londonon kívül bejegyzett járművek vezetői számára díjat számítsanak fel a fővárosba való behajtásért.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után