£50,000 jár a közismert bűnöző gyilkosának kézre kerítéséért 1

50 000 font jutalmat ajánlottak annak, aki segít elkapni a visszaeső bűnöző, John „Goldfinger” Palmer gyilkosát.

POLICE-Palmer-1344_2735061a

Palmert (65) a South Wealdben (Essex) lévő otthona kertjében lőtték agyon, tavaly júniusban. Az essexi rendőrség szerint, a lövés jellege profi elkövetőre utal. Palmer halálát a BBC Crimewatch-on mutatták be kedden, amikor a család felajánlotta a jutalmat annak, aki segít kézre keríteni az elkövetőt, vagy elkövetőket.

A Nagy-Britannia leggazdagabb bűnözőjeként leírt Palmert — aki a gúnynevét (Goldfinger=Aranyujjú) az 1983-as 25 millió fontot érő Brink’s-Mat aranyrúd rabláshoz való köze miatt kapta — 2001-ben ítélték börtönbüntetésre egy 20 millió fontos csalás miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=rOvns5eYxGg

Abban az időben, amikor meghalt, bíróság elé kellett volna állnia Spanyolországban csalás, lőfegyverbirtoklás és pénzmosás vádjával.

A Crimewatch-nak interjút adó partnere, Christina Ketley a következőket mondta: „Lehet, hogy vannak emberek, akik nem mutatnak valami óriási együttérzést a helyzetünk iránt, vagy John elvesztése miatt, de van kint valaki, aki felkészült arra, hogy meggyilkol valakit.”

Palmer fia, James Ketley elmesélte, hogyan rohant az apja segítségére, miután a barátnője összeesve találta őt a kertben tavaly, június 24-én.

„Nem hallottam puskalövést, az egész annyira csendes volt. Még éreztem a dobogó szívét, ezért azt gondoltam, hogy lehet esély arra, hogy életben tartsuk. Annyira tehetetlennek éreztem magam azért, amiért végig kellett néznem, ahogy meghal előttem.”

Stephen Jennings, az essexi rendőrség helyettes főnyomozójának elmondása szerint, Palmer családja függetlenül ajánlotta fel a jutalmat annak reményében, hogy elkapják az elkövetőt. Továbbá, hozzátette, hogy nem szólhatnak hozzá a pletykákhoz, miszerint Palmer besúgó lehetett korábbi bűnügyi kapcsolatai és más szervezett bűnözőkkel lévő kapcsolatai között, beleértve a Hatton Garden razziát.

„John jelentős bűnügyi múltjának köszönhetően, vannak emberek, vagy csoportok, akik szerettek volna neki ártani. Ezért, mi nemcsak a gyilkost keressük, hanem egy személyt, vagy csoportot, akik megbízást adtak a gyilkosságra.”

A rendőrség megerősítette, hogy két rendőrt fegyelmi eljárás alá helyeztek, amiért nem vették észre, hogy Palmert lőtt seb érte, amikor kiértek a helyszínre, és ehelyett azt hitték, hogy természetes körülmények okozták a halálát egy mellkasán lévő, korábbi kulcslyuknyi mérető műtét után.    Forrás: http://www.bbc.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után