400 millió GBP-ot érő tárgy rejtőzik egy halom szemét alatt Nagy-Britanniában, de még nem találta meg senki 1

Egy dél-walesi hulladéklerakót jelenleg éjjel-nappal őrizni kell a kincsvadászok ugyanis folyamatosan próbálnak bejutni a területére, hogy megtaláljanak egy tárgyat, ami jelenleg durván 400 millió fontot ér.

400 millió GBP-ot érő tárgy rejtőzik egy halom szemét alatt Nagy-Britanniában, de még nem találta meg senki 3

A bizarr helyzet azok után alakult ki, hogy James Howells (38), egy korai kriptovaluta-befektető felkutatta azt a helyet, ahol úgy véli, hogy egy több mint 8000 Bitcoin-hoz hozzáférést biztosító eszköz kidobásra került.

A szörnyű veszteség egy félreértésből fakadt, amelynek során a férfi partnere kidobott egy olyan szoftvert tartalmazó merevlemezt, amely lehetővé tette számára, hogy hozzáférjen a mostanra hatalmas összeget erő virtuális fizetőeszközhöz, amelyet úgy tudni, hogy egy fekete szemeteszsákban tárolt. 8000 Bitcoin becsült értéke az év végére akár az 1 milliárd fontot is elérheti, ha a Bitcoin értéke továbbra is a jelenlegi pályán marad.

A meghajtó visszaszerzéséhez azonban a dél-walesi Newport Háztartási Hulladék-Újrahasznosítási Központ által eltemetett, potenciálisan 100 000 tonna szemetet kellene kiásni, amit az önkormányzat nem hagyott jóvá.

400 millió GBP-ot érő tárgy rejtőzik egy halom szemét alatt Nagy-Britanniában, de még nem találta meg senki 4

A központ egyik dolgozója a MailOnline-nal beszélgetve azt mondta: „24 órás biztonsági szolgálat van a helyszínen – mindenki, aki itt dolgozik, tudja, mit lehetne megtalálni a dombok alatt eltemetett elképesztő mennyiségű szemét közt. De a fő probléma az, hogy egyáltalán azt sem tudjuk hol kéne kezdeni megkeresni? A két kis domb több hektáros területet fed le, soha nem találnák meg.”

„A tulajdonos sokszor járt már a helyszínen – ha itt van, akkor valahol a két domb egyike alatt van.  Hajthatatlan, de senki sem tudhatja biztosan, hogy itt van-e egyáltalán – a beérkező cuccok egy részét ugyanis a szemétégetőkbe küldik.”

„Még ha az önkormányzat engedélyt is adna, az olyan lenne, mintha tűt keresnék a szénakazalban. Lehetetlen lenne. Hacsak a számítógépes cuccon nincs valami nyomkövető eszköz, akkor képtelenség lesz megtalálni. A fickónak el kellene felejtenie, és tovább kell lépnie.”

400 millió GBP-ot érő tárgy rejtőzik egy halom szemét alatt Nagy-Britanniában, de még nem találta meg senki 5

Howells állítólag 10 millió fontot ajánlott fel a Newport Councilnak a pénzből, ha engedélyt kap a terület feltárására.

A MailOnline-nak azt mondta: „Sajnos jelenleg nem úgy tűnik, hogy együttműködnének és segíteni akarnának, ami ahhoz fog vezetni, hogy bírósági eljárást indítunk ellenük. Egyes szakértők úgy vélik, hogy az év végére az érme ára még tovább fog emelkedni. És akár 1,5 milliárd fontot is érhet a merevlemezem. Lehet, hogy az önkormányzatot nem érdekli, ha a szeméttelepen marad, de engem igen.  Azt akarják, hogy elmenjek, és felejtsem el, de hogyan tenne ilyet bárki is? Miért hátrálnék meg? Csak annyit szeretnék, hogy kapjak rá esélyt, hogy visszakapjam a tulajdonomat.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után