Majd negyven embert lőttek le Tunéziában, Sousse városában pénteken, egy hotel tengerparti sétányán és udvarán.

_83891398_tunisia_epa

A hírek szerint a 39 áldozat többsége brit nemzetiségű volt. A fegyveres támadás során további 36 ember szenvedett súlyosabb és kevésbé súlyos sérüléseket. Az áldozatok közt a briteken kívül tunéziai, német, belga és francia állampolgárok is szerepelnek. A támadásért az Iszlám Állam (IS) nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget. A terrorszervezethez köthető közösségi oldalakon közöltek le képeket arról a férfiról, aki állítólag felelős a mészárlásért.

Az egyik támadó a tengerparton kezdett el lövöldözni, mielőtt a Hotel Riu Imperial Marhaba területére ért volna. A hotel medencéje környékén folytatta a mészárlást, míg végül a rendőrséggel folytatott tűzpárbajban agyon nem lőtték. A hírek szerint egy második támadót sikerültkézre kerítenie a rendőrségnek. A turistákat a szomszédos hotelek épületeibe menekítették, amíg a veszély el nem múlt.

_83886324_sousse-body

„Csak feküdtünk a napon kint a parton, mint mindig, amikor váratlanul tűzijáték hangját hallottuk. Hamarosan azonban egyértelművé vált, hogy ez egy lőfegyver hangja és mindenki elkezdett sikítozni és rohanni.” – mesélte Steve Johnson, aki a helyszínen volt a támadás idején.

_83888344_tunisia_sousse_attack_mapv2_624

„A testével fogta fel a golyót, hogy engem védjen. Az életemet köszönhetem neki, mert elém ugrott, amikor a lövöldözés elkezdődött. A legbátrabb dolog volt, amit valaha láttam, de ott kellett hagynom a napozóágy alatt, mert a lövöldözés folytatódott. A hotel felé rohanva láttam, hogy a medencében is volt egy hulla, és a víz tiszta piros volt a vértől.” – számolt be egy másik túlélő, hogy a vőlegénye hogyan mentette meg az életét. A férfi három lövést is kapott, de túlélte a támadást és most kórházban ápolják.

_83885035_sousse-arrest

A bátrabb turisták szombaton már visszamerészkedtek a partra, és sütkéreznek a napon, mintha misem történt volna. Rengetegen vannak azonban, akik a történtek után a lehető leggyorsabban igyekeznek elhagyni az országot.

blood-tunisia

Az országban az elmúlt évtizedekben nem történt ehhez hasonló vérengzés. Érthető tehát a kialakult pánikhangulat, aminek következtében a turisták ezrével hagyják el az országot. A Thomson és a First Choice 10 repülőjáratot is küldött a helyszínre, amivel több, mint 2,500 embert szállítanak haza soron kívül. A hívható információs segélyvonal száma 0207 008 0000.

Facebook csoportunk  már 4,800 fős. Érdekes hírek, jó közösség. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-33297440