koronavírus

A koronavírus elleni vakcinát fejlesztő Hvivo nevű brit cég hajmeresztő ötlettel állt elő. Több ezer fontot hajlandók fizetni azoknak, akik  bevállalják, hogy megfertőzik őket a koronavírussal. A jelentkezőket a koronavírus legyengített verzióival injekcióznák be.

Az értesülések szerint a londoni Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre összesen 24 önként jelentkezőt keres a kísérlethez. A jelentkezőket a halálos vírus két gyengébb törzsével fertőzik majd meg, és a többi betegéhez hasonló légzőszervi panaszokat próbálnak majd meg produkálni náluk is. A vírus közben világszerte már több, mint 110 ezer embert fertőzött meg és közel 4 ezer ember életét követelte.

A Hvivo 3500 GBP-t (kb. 1,3 millió FT) hajlandó adni a jelentkezőknek a nagy kockázatért cserébe, amit elvállalnak, feltéve, hogy megfelelnek a kritériumoknak. A résztvevőket a koronavírus két kevésbé veszélyes törzsével, a 0C43-mal, illetve a 229E-vel fertőzik meg, majd kipróbálják rajtuk a hatásosnak vélt vakcinákat, írta a DailyMail nevű napilap.

A tesztalanyokat ezt követően egy kelet-londoni laboratóriumban, két hétre karanténba zárják, és a külvilágból senkivel sem találkozhatnak, amíg a megfigyelés zajlik. A kísérlet ideje alatt továbbá nem csinálhatnak semmit, ami fizikailag megterhelő lenne a szervezetükre, és egy az orvosok által meghatározott szigorú étrendet kell követniük.

A kéthetes megfigyelés ideje alatt, védőruhába öltözött orvosok és nővérek naponta többször meglátogatják őket, hogy vér-, nyál-, orrváladékmintát vegyenek tőlük. A tesztelés egy 2 milliárd dolláros globális összefogás részét képezi a koronavírus elleni oltás megtalálásában, mivel Európa területén az elmúlt két hétben rohamosan nő a fertőzöttek száma.

Úgy tudni, hogy a Hvivo most a brit gyógyszerfelügyelet engedélyére vár a kísérlet megkezdéséhez. Közben egyébként Kb. 35 különböző oltóanyag áll fejlesztés alatt, és az Egyesült Királyság kormánya azt ígérte, hogy további 46 millió fontot invesztál a koronavírus elleni küzdelembe.

A vakcinafejlesztők nem csak járvánnyal, egymással is versenyben vannak. A cég, amelyik először találja majd meg a megoldást világméretűvé nőtt járvány megállítására, minden bizonnyal hatalmasat kaszál majd rajta. A koronavírussal kapcsolatos legutóbbi angliai fejleményeket és hogy a munkahelyeden milyen jogaid vannak ilyen esetekre vonatkozóan, itt találod.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után