3 országgal arrébb szálltak le és 24 órával később értek célba a Ryanair egyik londoni járatának utasai 1

A Ryanair FR8582-es számú járata a Stansted repteret egy kis késéssel hagyta el délután 5:19 perckor a pénteki napon, de még így is egy bő négy órával később meg kellett volna, hogy érkezzen Thessaloniki városába, Görögországba. A történet azonban kicsit máshogy alakult…

3 országgal arrébb szálltak le és 24 órával később értek célba a Ryanair egyik londoni járatának utasai 3

A Boeing 737-es repülőgép épp Macedónia fölött járt, nagyjából 200 km-re a céltól, amikor is köd miatt a járatot egy másik reptérre irányították át. Ez alapvetően a Thessaloniki reptéren még nem is annyira ritka dolog, így önmagában még nem lett volna akkora baj.

A legkézenfekvőbb közeli reptér Szkopje reptere lett volna Macedóniában. Innen ugyanis szárazföldön az utasokat tömegközlekedési eszközökkel simán célba lehetett volna juttatni egy-két óra késéssel. Ehelyett azonban a járat, rajta nagyjából 200 utassal északkelet felé vette az irányt, Bulgária felé. Itt el is haladt a főváros, Szófia mellett, azonban a gép itt sem szállt le.

Ehelyett inkább északnyugatnak fordult, vissza Stansted felé, ahonnan elindult, majd végül Románia területén, Timisoara repülőterén szállt le, ami nincs messze a magyar határtól, azonban több mint 700 kilométerre van Thessaloniki városától.

3 országgal arrébb szálltak le és 24 órával később értek célba a Ryanair egyik londoni járatának utasai 4

Ezek után a visszafelé menő járatot is törölték, mivel nem volt hozzá repülő, amire az ott várakozó utasok felszálljanak, és az értesülések szerint a Romániában leszállt gép pedig üresen ment vissza Stansted repterére. A repülőgép utasai, illetve akik őket várták a célállomáson, igencsak kiakadtak a Ryanair legújabb „mutatványán”.

Az egyik utas ezt írta twitteren: „Az utasokat most épp konkrétan magukra hagyták Timisoara repülőterén, mindenféle választási lehetőség felkínálása nélkül. Eközben a repülőtér személyzete pedig kitessékeli az utasokat a repülőtér területéről.”

Az egyetlen megoldás, amit az utasoknak felkínáltak később, hogy üljenek fel egy régi buszra és utazzanak 18 órát egyetlen sofőrrel, hogy ha célba akarnak jutni. Természetesen volt jó néhány utas, akik nem mentek el a busszal. A légitársaság szabályzatában az áll, hogy ilyen esetben, amikor időjárási viszontagságok miatt nem tud a célállomáson leszállni egy járat, ingyen biztosítanak egyéb alternatívákat az utasok számára akár saját szolgáltatásaikon keresztül, akár más cégek bevonásával. Végülis választási lehetőség nem nagyon volt, de egy röpke 18 órás buszos zötykölődést azért felkínáltak nagyvonalúan.

Végül a görög kormány küldött egy gépet az ott rekedt utasokért Timisoara repterére, aminek a segítségével egy bő nappal később meg is érkezett mindenki „szerencsésen”. Az Independent ezek után megkereste a Ryanairt a témával kapcsolatban, hogy van-e valami mondani valójuk, azonban válasz nem érkezett.

Egyébként a korábban említett reptereken kívül Tirana és Athén reptere is közelebb lett volna. A slusszpoén pedig, mert ugye nyilván az is van, hogy a jogszabályok szerint mivel a késés alapvetően időjárási körülményből fakadt, senki nem jogosult kártérítésre. Itt pedig mindenki megtekintheti, hogy a Nagy-Britanniában szolgáló légitársaságok közül melyek a legrosszabbak…                Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás