Rakétákat dobáltak a rendőrökre tegnap este egy zavargás során, amely egy illegális vízparti bulin tört ki Kelet-Londonban.

ClRashEWAAACRSL

Kilenc rendőrtiszt — köztük egy nő — sérült meg, akiket kórházba szállítottak, mialatt a társaik megpróbálták kezelni a 2000 partizónak köszönhetően kialakult helyzetet — mondta a Scotland Yard.

Szombat este nem sokkal 10 előtt hívták ki a rendőrséget egy engedély nélküli eseményre a Barking-i Thames Roadra. Kilenc személyt tartóztattak le a rendőrökkel történő összecsapás miatt, amelyet a rendőrtisztek „nagyszabású zavargásnak” neveztek.

riot

A szemtanúk képeket tettek közzé a közösségi médián, amelyeken látni lehet, ahogy a rendőrök kutyákkal razziáznak a helyszínen. Mások azt írták, hogy nem tudtak aludni a helikopterek miatt, amelyek a levegőben köröztek, szemmel tartva a helyzetet.

Voltak olyanok, akik a Twitteren próbálták kideríteni, mi okozhatta a zajokat és a zűrzavart: „Rendőrök kutatófényekkel, kutyaugatás és talán fegyverlövések Barking környékén. Tudja valaki, hogy mi folyik itt?”

ClTesCZWIAAdqdr

A fővárosi rendőrség szóvivője a következőket mondta: „”Június 18-án, szombat este, kb. 9:45-kor, a rendőrséget arról tájékoztatták, hogy nagyszámú tömeg gyülekezik egy engedély nélküli eseményen egy Thames Roadon lévő épületben, Barkingban. A rendőrség emberei megjelentek a helyszínen és kb. 1000 résztvevőt találtak az épületen belül, 1000-et pedig kívül. Rakétákat dobáltak a rendőrökre, akik közül többen meg is sérültek és kórházi ellátásra szorultak. A sérüléseik nem súlyosak. A résztvevők többségét szétoszlattuk és az épület most már üres.”

A szóvivő hozzátette, hogy a kilenc letartóztatott személy még mindig őrizetben van.

Barking és Dagenham kerületi parancsnoka, Sean Wilson is hozzászólt a történtekhez: „Néhány rendőr megsérült, mialatt a szolgálatukat végezték, amelyet nem fogunk tolerálni. Teljes körű nyomozást indítottunk, és arra fogunk törekedni, hogy a felelősöket bíróság elé állítsuk. Nagyon szorosan együtt működünk a közösséggel, amelyet sokkoltak a történtek.”   Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára