£150,000 támogatást csalt össze, de csúnyán lebukott a brit nő 1

Egy kávézó tulajdonosát 150 000 fontos állami támogatási csalás vádjával 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután kamerafelvételeken rajtakapták, hogy Mariah Carey számokra énekel és táncol.

ben2

Lisa White (56) azt állította, hogy alig tud járni, és oxigén-tartályra van szüksége ahhoz, hogy rendesen tudjon lélegezni, valamint nem tud egyedül öltözködni, és edényeket felemelni sem. A valóságban azonban luxus hajóutakon járta a világot a kapott segélyeiből, valamint két nagyon jól menő tengerparti kávézót üzemeltet. A nyomozók előtt akkor bukott le, mikor olyan felvételekre bukkantak, ahol ő szolgálja ki a vendégeket, szatyrokat pakol, és láthatóan segítség nélkül sétálgat a parton. A letartóztatása után pedig olyan videó is előkerült a biztonsági kamerákból, amin a kávézó konyhájában Mariah Carey All I want for Christmas is you című slágerére táncol és énekel.

A nő a segítőnek járó járulékot a férjének fizette, aki mellette segített be a kávézókban, valamint a hajóutakra is együtt mentek – a letartóztatás előtt 28 napot hajókáztak a Karib-tengeren.

Az tárgyaláson, a vádlottak padján White folyamatosan szipogott és sírt, főleg mikor a bíró kihirdette a 18 hónapos börtönbüntetésről szóló ítéletet. A férje, Andrew, két évre felfüggesztett 9 hónapos börtönt kapott bűnrészesség miatt. „Minden, amit csinált, csalás volt” – mondta a bíró a nőnek. „Biztosan sajnálja, hogy elkapták, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy a bűnbánata egészen őszinte, főleg mivel még a letartóztatása után, a nyomozás kezdetekor is hajókázni ment. Egészen biztosan teljes megbánásban hajókázta végig a Karib-tengert… hát persze.” Miután megnézte a felvételt az éneklő és táncoló White-ról, azt fűzte hozzá, hogy „biztosan nagyon jól érezte magát, miközben a semmiért kapott pénzt. Ez nem áldozat nélküli bűntett, nem a kormány pénze volt – hanem a miénk, azoké, akik az adót fizetik.” A pár röviden ölelkezett, mielőtt a nőt a cellájába kísérték, a holmiját dizájner Bric táskákban vitte magával.

James Fletcher ügyész azt mondta, White valóban jogosult volt rokkantsegélyre, azonban az egészsége drasztikus javuláson esett át, miután 2005-ben megoperálták. „Ettől végül rengeteget javult az állapota, az egészségügyi kondíciói javultak, de erről elfelejtett szólni a hatóságoknak.” – tette hozzá. Továbbra is igényelte a segélyt, mert „nem tud járni” és éjjel-nappal segítségre szorul. Még egy kis színjátékot is előadott, amikor folyamodott a mozgássérülteknek járó lakhatási kedvezményért, a hivatalba bottal sántikálva ment be. Azt is állította, hogy az anyjával él Elthamban, így a greenwichi önkormányzattól igényelte hamisan a járulékokat, de a valóságban a férjével élt egy tengerpartra néző házban a Broadstairsen. „Azt a pénzt nem arra költötték, amire kellett volna” – mondta Fletcher, kiemelve, hogy összesen 151 933 fontot csalt ki a nő hamisan az államtól. Az ügyész szerint ezreket költöttek egy hajóútra 2006-ban, majd 2012-ben a Földközi-tengeren nyaraltak 21 napig, 5500 fontot költöttek egy Oceana hajóútra 2015-ben, és New Yorkba, majd a Karib-szigetekre utaztak ugyanebben az évben.

https://www.youtube.com/watch?v=R3tdMScRbwQ

Amikor letartóztatták, White továbbra is megjátszotta magát, és azt követelte a rendőröktől, hogy csak nagyon lassan vezessék a járőrautóhoz, és a botjára támaszkodott. A pár a kihallgatások alatt nem sokat mondott, de így is bűnösnek találták őket a tárgyalás első napján. White-ot végül 9-rendbeli törvénysértésért ítélték el, a férjét pedig 3 vádban. Maureen O’Mara tanácsos nyilatkozta azt, hogy „Mrs. White úgy állította be magát, mint súlyosan mozgássérült nő, aki folyamatos segítséget igényel a mindennapi teendőkhöz, és ennek minden előnyét kihasználta. Közben valójában nem volt igazi szüksége semmire. Valóban szándékos és jól eltervezett bűntettet követett el, óriási összegű pénzt lopva el – olyan pénzt, amelyet azoknak szánták, akiknek valóban szüksége lehetett rájuk. Teljesen megérdemli a büntetést.”   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után