£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 1

145 000 fontért (több, mint 63 millió forintért) kelt el az „az Egyesült Királyság legundorítóbb otthonának” titulált ingatlan, miután a licitálók váratlanul egész nagy csatát vívtak érte az aukción.

£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 2

A megdöbbentő képeken szinte minden látható, ami kosznak vagy szemétnek nevezhető… vizelettel teli almaborosüvegek borítják a padlót, kosz borítja be a falakat és még sorolhatnánk, de a képek valószínűleg többet mondanak minden szónál.

£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 3

Ez a „fantasztikus villa” a plymouthi Stoke-ban található és egy ikerház egyik fele, feltehetően a szomszéd legnagyobb örömére.

£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 4

A ház bejáratánál pedig a csalán és a gaz olyan mértékben elburjánzott, hogy nem csak bejutni nehéz, de valószínűleg sérülés, csípés, szúrás és karcolások nélkül megúszni legalább annyira.

£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 5

A házat egy ingatlancég vette meg, miután az előző tulajdonosa elhunyt. A korábbi tulaj fia „nem tudott megbirkózni” a helyzettel, bár ez a képekből is elég egyértelműen kiderül.

£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 6

Az árverezők eredetileg be se tudtak jutni minden helyiségbe, annyira sok volt a szemét mindenhol.

£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 7

Jim Demitriou, az SDL-aukciók nemzeti értékbecslője azt mondta: „A nyertes licitáló a házzal együtt mindent megkap, ami benne található. Ez megkíméli a tulajdonost az eltakarítás fáradalmától. Ezért alkalmasabb az ingatlan az aukcióra. Az a tény, hogy kicsit kupis, azt jelenti, hogy kitűnik a többi közül, felkelti a figyelmet. Mi Azért vagyunk itt, hogy eladjuk az ingatlant, épp ezért minél több az érdeklődés, annál többen licitálnak.”

£145,000-ért (63m FT) vették meg „Nagy-Britannia legundorítóbb házát” – elképesztő fotók 8

Az ingatlan kikiáltási ára 110,000 font volt, ami licitálásonként 5000 fonttal emelkedett. Végül a csütörtöki napon megtartott aukció során 35,000 fonttal többért adták el, mint amennyiért mindenki gondolta, hogy el fog kelni.   Forrás

Megosztás