£1,000,000 értékű kábítószert próbált meg becsempészni egy férfi Nagy-Britanniába a saját gyermeke bőröndjébe rejtve 1

Egy férfit kábítószer-csempészettel vádoltak meg, miután megpróbált  becsempészni az Egyesült Királyságba 1 millió font értékű kannabiszt.

£1,000,000 értékű kábítószert próbált meg becsempészni egy férfi Nagy-Britanniába a saját gyermeke bőröndjébe rejtve 3

A 45 éves Nathaniel Bensont a Határőrség állította meg a londoni Heathrow repülőtéren, miután visszatért Bangkokból, Thaiföldről, egy 41 éves nővel és két gyermekével.

A hatóságok a hírek szerint durván 160 csomag kannabiszt találtak nála, amelyeket több bőröndben rejtettek el, egy részét közülük az egyik gyermekének feladott csomagjába tömve. Több mint 100 kilogramm kannabiszt foglaltak le a helyszínen, amelynek utcai értéke körülbelül 1 millió font lett volna az Egyesült Királyságban.

A leedsi származású Benson ellen B osztályú drogok behozatala miatt emeltek vádat, miután kihallgatta őt a Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NCA). A vele utazó, harrogate-i 41 éves nőt is letartóztatták, de azóta óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Ian Truby, az NCA vezető nyomozótisztje így nyilatkozott az incidens után: „A Határőrséggel együttműködve a továbbiakban is fellépünk mindenki ellen, aki bármilyen módon részt vesz kábítószer-csempészetben. Arra kérek mindenkit, akit kábítószer csempészésre biztatnak, hogy alaposan gondolja át tettei következményeit, amelyek között börtönbüntetés is szerepelhet, ha elfogják és elítélik.”

Az NCA szerint a 2024-ben lefoglalt kannabisz mennyisége már most több mint háromszorosa a 2023-ban felfedezett mennyiségnek. A kábítószer-futárokat toborzó személyek azt mondták nekik, hogy legfeljebb pénzbírság várhat rájuk, ha lebuknak.

Azonban a kannabisz importálásáért az Egyesült Királyságban akár 14 év börtönbüntetés is kiszabható. Benson már megjelent az uxbridge-i bíróság színe előtt pénteken, és legközelebb október 24-én az Isleworth-i koronabíróságon fog a tárgyalás folytatódni.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után