£10,000-os (4 millió Ft-os) büntetést kaptak házibuli rendezése miatt a lockdown alatt 1

A Readingi egyetem szégyenletesnek titulálta a campus közelében házibuli szervezésében részt vevők „önző” viselkedését, miután több mint 50 embert találtak a “titkos” eseményen szerda éjjel, közvetlenül az új országos lockdown intézkedések csütörtök hajnali bevezetése előtt.

£10,000-os (4 millió Ft-os) büntetést kaptak házibuli rendezése miatt a lockdown alatt 3

A helyi rendőrség a helyszínre való kiérkezéskor hangos zenét és rengeteg vállalhatatlan állapotban levő fiatalt talált. A rendőrök azt mondták a bulizóknak, hogy hagyják el az ingatlant, és a három lakónak, akik az eseményt szervezték, azonnal fejenként egy 10,000 fontos bírságot nyújtottak át. Robert Van de Noort professzor elmondta, hogy minden érintett hallgató, akiről kiderül, hogy törvényt sértett, számítson rá, hogy fegyelmi eljárás indul ellene, sőt ki is rúghatják emiatt.

Rob France főfelügyelő az incidens kapcsán ezt nyilatkozta: „Bárcsak ne kellene ilyen jellegű bírságokat kiszabnunk, azonban ebben az esetben rendőrtisztjeink azzal szembesültek, hogy a bulizók teljesen figyelmen kívül hagyták a hatályos szabályokat, és ez a buli egyértelmű kockázatot jelentett a vírus terjedését illetően a helyi közösségben.”

“Az ilyen jellegű jogsértések nemcsak egészségügyi szempontból veszélyeztetik az embereket, hanem nyomást gyakorolnak a rendőrökre is, ugyanis a buli feloszlatása helyett olyanoknak is tudtak volna segíteni, akiknek sokkal nagyobb szükségük van rá.”

A rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy továbbra is együtt fognak működni a közösségekkel annak biztosítása érdekében, hogy megértsék az új szabályozást, de kijelentette, hogy azok viszont, akik „vakmerően” figyelmen kívül hagyják a szabályokat, igenis letartóztatást is kockáztatnak.

£10,000-os (4 millió Ft-os) büntetést kaptak házibuli rendezése miatt a lockdown alatt 4
a kép csak illusztráció

Eközben egy másik „szerencsés” buliszervező is 10,000 fontos bírságot kapott, miután saját lakásában hívott össze vagy 60 embert. Vasárnap éjfél után nem sokkal többen jelentették Manchester városközpontjában, hogy óriási buli folyik az egyik lakásban. Amikor a rendőrök kiérkeztek, 50-60 embert találtak a két hálószobás lakásban. Nem kérdés, hogy egyikük sem viselt maszkot és a távolságtartás szabályait sem tartották be, és koncertekre való méretű hangszórókkal ellátott hangrendszeren keresztül nyomatták a zenét. A durván 4 millió forintnak megfelelő összegű pénzbírságot a lakás tulajdonosa „vehette át” aki egy 38 éves férfi.

A kenti rendőrség ezzel szemben egy 20 fős házibuli 4 szervezőjének csak fejenként 200 fontos bírságot nyújtott át…

Robert Buckland igazságügyminiszter a héten kijelentette, hogy támogatja azon emberek szigorú büntetését, akik nem hajlandók betartani a lezárás egyszerű szabályait, és azt is elmondta, hogy a többszörös szabálysértők büntetése drasztikusan emelkedik. A rendőrség vezetői a napokban szintén arra figyelmeztették azokat az embereket, akik figyelmen kívül hagyják a koronavírus korlátozásokat, hogy legyenek készek „szembenézni a tetteik következményeivel, amik sokkal komolyabbak lesznek”.       Forrás

Megosztás