10 év börtönt kapott az angliai pár, akik kisbabájuk szinte minden csontját összetörték 1

Egy anyuka, aki a saját kisbabáját gyakorlatilag úgy használta, mint valami cuki kelléket fotózkodáshoz, a partnerével együtt tíz tíz év börtönbüntetést kaptak, miután felelősségre vonhatók voltak a háromhetes gyermek brutális haláláért.

10 év börtönt kapott az angliai pár, akik kisbabájuk szinte minden csontját összetörték 3

A 30 éves Roxanne Davis Gosportból és a korábbi partnere Samuel Davis, aki csak 24 esztendős és Southamptonból származik, mind a ketten bűnösnek találtattak Winchesterben a bíróságon a kevesebb mint egy hónapos Stanley Davis halálának okozásáért.

A bírósági tárgyalások folyamán fény derült arra, hogy a kisbaba koponyatörésbe és agyvérzésbe halt bele, mindössze 24 napos korában. Ráadásul, ami még rosszabb, a bordái 32 helyen voltak eltörve, a kezei és lábai pedig összesen 9 helyen. A vizsgálatok során kiderült, hogy a gyermek ezeket a sérüléseket legalább három különböző alkalom során szerezte.

10 év börtönt kapott az angliai pár, akik kisbabájuk szinte minden csontját összetörték 4

Amikor a bíró, Jane Miller kihirdette az ítéletet, elmondta, hogy a csecsemő egy „brutális” támadás áldozata lett, amikor is durván rángatták, rázták, és az sem kizárt, hogy dobálták a szobában.

10 év börtönt kapott az angliai pár, akik kisbabájuk szinte minden csontját összetörték 5

„Stanley rövid kis élete nagy részében folyamatosan komoly fájdalmakat élt át. Az orvosi bizonyítékok arra engednek következtetni, hogy ilyen sérülésektől a gyermeknek folyamatosan sírnia kellett, amit nektek a lakás kis mérete miatt biztosan hallanotok kellett. Az egyikőtök lehet, hogy nem volt otthon, amikor a gyermek a sérüléseket elszenvedte, de az biztos, hogy legalább egyvalakinek otthon kellett tartózkodnia.”

Davis sírva fakadt a tárgyalás alatt, és miközben lekísérték a cellájába azt kiabálta a társára mutogatva, hogy „Ő egy gyilkos”.

10 év börtönt kapott az angliai pár, akik kisbabájuk szinte minden csontját összetörték 6

A bíróságon elhangzottak alapján a pár, akik egyébként nem voltak házasok, egy igen lobbanékony és vitákkal teli kapcsolatban voltak. Volt, hogy a rendőrséget is ki kellett hozzájuk hívni, mivel a szomszédok aggódtak a nagy üvöltözés miatt, ami tőlük jött. Ez már a baba születése után történt.

A pár mind a két tagja, akik egyébként a babával együtt egy egyszobás lakást béreltek Gosportban, Hampshire területén, kokain és marihuána befolyása alatt volt, amikor letartóztatták őket a baba kórházba szállítása után. A gyermeken a kórházba szállításakor már az első alkalommal is találtak egy horzsolást a füle mögött, azonban azt tévesen a születésével kapcsolatos sérülésként diagnosztizálták.

A bíróságon a férfi vádlottat védő ügyvéd arra hivatkozott, hogy védencének Figyelemhiányos hiperaktivitás nevű rendellenességes van (ADHD) és emellett egy érzelmileg instabil személy, amely problémákkal neki orvoshoz kell fordulnia. Bűntudat vagy betegség ide vagy oda, most lesz 10 évük elgondolkodni azon, hogy mit tettek.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás