10-en kórházban, miután egy vasúti híd teljesen levágta egy busz tetejét Nagy-Britanniában, Glasgowban 1

Teljesen leszakadt egy emeletes busz teteje Nagy-Britanniában, miután egy vasúti hídnak ütközött, amelynek következtében tíz embert kórházba kellett szállítani kisebb nagyobb sérülésekkel.

10-en kórházban, miután egy vasúti híd teljesen levágta egy busz tetejét Nagy-Britanniában, Glasgowban 3

A First Bushoz tartozó emeletes autóbusz a skóciai Glasgow-ban nem sokkal tegnap délelőtt 11 óra 30 perc után ütközött neki a hídnak. A mentőszolgálatok, köztük a tűzoltók és a mentősök azonnal a Tradeston területén található Cook Street-en történt balesethez siettek, miközben a rendőrség emberei pedig számos utat lezárt a környéken. Az Erzsébet Királynő Egyetemi Kórházba szállított utasokon kívül több másik embert is elláttak a helyszínen, a belvárosi O2 rendezvényhelyszín közelében.

Elaine Tomlinson, a skóciai rendőrség Greater Glasgow-i osztályának főfelügyelője a következőket mondta az incidenst követően: „2023. május 21-én, vasárnap délelőtt 11:35 körül kaptunk bejelentést arról, hogy egy busz nekiütközött egy hídnak a glasgow-i Cook Streeten. A mentők rövid időn belül a helyszínen voltak, és 10 embert szállítottak különböző kórházakba, hogy ellássák a sérüléseiket. Számos útlezárás továbbra is érvényben van, néhány vonat pedig késésekkel közlekedik csak.”

10-en kórházban, miután egy vasúti híd teljesen levágta egy busz tetejét Nagy-Britanniában, Glasgowban 4

A skót tűzoltó- és mentőszolgálat szóvivője ezt mondta: “Számos további sérültet elláttak a helyszínen, de őket nem volt szükséges kórházba szállítani. Szeretném megköszönni a lakosság tagjainak az együttműködést, és arra kérek mindenkit, hogy továbbra is kerüljék el a baleset helyszínét, amíg a vizsgálatok folynak.”

10-en kórházban, miután egy vasúti híd teljesen levágta egy busz tetejét Nagy-Britanniában, Glasgowban 5

A Network Rail Scotland ideiglenesen lezárta a vasútvonalat, amíg a híd biztonsági ellenőrzését elvégezték.

10-en kórházban, miután egy vasúti híd teljesen levágta egy busz tetejét Nagy-Britanniában, Glasgowban 6

A cég ezt követően Twitteren ezt az üzenetet tette közzé: „A Glasgow Central és a Paisley Gilmour Street közötti szakasz most újra megnyílt a híd átvizsgálása után. A busz ugyan még a híd alatt van, de már nem érinti a híd egyetlen részét sem.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után