1 órás káosz és felfordulás a stanstedi reptéren: fegyveres rendőrök lepték el az easyJet egyik járatát egy bombafenyegetés miatt 1

Fegyveres rendőrök leptek el egy easyJet járatot, és letartóztattak három férfit a stanstedi repülőtéren egy bombafenyegetés miatt.

1 órás káosz és felfordulás a stanstedi reptéren: fegyveres rendőrök lepték el az easyJet egyik járatát egy bombafenyegetés miatt 3

A rendőrség speciális alakulata konkrétan megrohamozta a repülőgépet, miután tegnap este az egyik, a repülőtér területén tartózkodó járatról bombafenyegetéssel kapcsolatos bejelentést kaptak. Az A319-es utasszállító repülőgépet „biztonságos területre” kellett átvinni az akció végrehajtásához, sőt a többi repülőgép kénytelen volt a reptér fölött körözni, mivel az akció miatt egy ideig nem tudtak leszállni sem így egy időre teljesen megbénült a forgalom.

Még videó is készült arról, amikor a három gyanúsítottat eltávolították a gépből, és az egyik utas azt is elmondta, hogy mindez csak „egy vicc volt, ami jól láthatóan nagyon rosszul sült el”.

Az essexi rendőrség közleményében ez olvasható: „Tisztjeink gyorsan és határozottan dolgoztak az EasyJet Amszterdamba tartó járatával kapcsolatos biztonsági riasztás megoldásán, és három, a gépen tartózkodó embert letartóztattak.”

„Ma nem sokkal 19.40 után kaptunk egy hívást, amelyben bombafenyegetésről számoltak be egy a reptéren lévő repülőgépről. Speciális alakulatunk felment a gépre, és eltávolítottak három férfit, akiket letartóztattak annak az alapos gyanújával, hogy fals bombafenyegetést kezdeményeztek, és emiatt jelenleg őrizetben vannak.”

A letartóztatásokat követően a rendőrök átvizsgálták a gépet, és mindenki nagy megnyugvására semmi gyanúsat nem észleltek a fedélzeten.

Az incidens viszont meglehetősen nagy káoszhoz vezetett a repülőtéren, a kifutópályát 50 percre lezárták, és sok járatot más reptérre irányítottak át más gépek pedig két órát is késtek. A Stansted repülőtér megerősítette, hogy hat bejövő járatot irányítottak át más repülőterekre, miközben a kifutópálya 50 percen keresztül nem volt használható 19:45 és 20:35 között.

Ez ráadásul mindössze egy héttel azután történt, hogy egy Jet2 repülőgép kényszerleszállásra kényszerült egy hasonló „kamu” bombariadó miatt. A jelentések szerint két RAF Typhoon szállt fel, hogy a stanstedi repülőtérre kísérje azt az utasszállító repülőgépet, ami eredetileg Dalamanból ment volna Manchesterbe.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után