Egy 42 éves férfi, aki egy szörnyű elektromos balesetben mindkét karját elvesztette, most a világ legfejlettebb robotvégtagjait tesztelhette.

Les Baugh, aki 42 éve mindkét karját elvesztette egy baleset során, most újra megtapasztalhatta, milyen megfogni valamit, igaz nem saját végtagjai, hanem a legmodernebb robot művégtagok segítségével.

A fantasztikus új technológia segítségével a páciens, a vállában található idegvégződésekhez kapcsolt robotkart képes az agyával irányítani, úgy, mintha az a saját karja volna. A technológia nem csak a kar mozgatására, de a csukló és az ujjak vezérlésére is tökéletesen alkalmas.

A találmány teljesen új értelmet adott Les életének. A Johns Hopkins egyetem csapata nagyon reméli, hogy ez a találmány felbecsülhetetlennek bizonyul a háborús veteránok, és a balesetekben maradandó sérüléseket szenvedő személyek számára.

„Szerintem ez az egész csak most kezdődik. Olyan, mint az internet a korai szakaszában.” – nyilatkozta Mike McLoughlin, a projekt vezetője.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://metro.co.uk/2014/12/19/double-amputee-is-fitted-with-worlds-most-advanced-prosthetic-limbs-4992893/