A kormányfő újabb kampánybeszédjében az Angliába való bevándorlásról és a brit szociális rendszerrel való visszaélésről tartott beszédet Ipswich városában.

2015-01-21T171642Z_1_LYNXMPEB0K0WL_RTROPTP_4_BRITAIN-POLITICS
A miniszterelnök tálalta, a Konzervatív Párt egyik célja, hogy teljes foglalkoztatottságot érjenek el, ám ehhez még jobban ellenőrzésük alá kell vonniuk a bevándorlási ügyeket.

Elismerte, az utóbbi időkben sikerült egy olyan rendszert létrehozni, amely valamelyest helyt álló a bevándorlási ügyeket tekintve, ám korántsem eléggé.

„Az Európai Unión kívüli bevándorlók létszáma ugyan csökkent, ám az újonnan létrejövő munkahelyek mágnesként vonzották be az EU-s tagállamból érkező munkavállalókat.”  – tette hozzá a miniszterelnök.

Kijelentette, hogy amennyiben május 7-én újraválasztják kormányfőnek, erősebb szankciókat fog bevezetni a más EU-s országból érkező bevándorlókkal szemben.

Taglalta, hogy amennyiben valaki Nagy – Britanniában szeretne munkát vállalni, annak érkezését követően 6 hónap áll rendelkezésére. Amennyiben ez idő alatt, aki nem talál számára megfelelő állást, annak el kell hagynia az országot. Jelezte, hogy az állás keresés időszakára a bevándorlók nem igényelhetnek munkanélküliségi ellátást.
Azok, akik találtak munkát, a jövőben 4 évig kell, hogy dolgozzanak maguk után fizetve a társadalombiztosítási járulékot, ahhoz hogy a későbbiekben a teljes körű szociális kedvezményeket igénybe vehessék.

Cameron szerint, akik családjuk nélkül érkeznek a szigetországba, nem lesznek jogosultak a családi pótlékra, sem egyéb ilyen jellegű támogatásra, hiszen családtagjaik ténylegesen más európai országban tartózkodnak. Ezzel kizárva annak lehetőségét, hogy valaki a brit családi pótlékot hazautalhassa otthon élő családjának. Jogosult csak az a munkavállaló lehet, akinek családja életvitelszerűen az országban tartózkodik – jelentette be David Cameron.

Az államfő 2 éve tett ígéretet, mely szerint amennyiben pártja továbbra is kormányon marad, az esetben legkésőbb 2017-ig népszavazást tartanak a brit uniós tagságról.
Előtte azonban a jelenlegi párt tárgyalásokat kezdeményezne Brüsszellel, egy olyan törvényjavaslat létrehozásával kapcsolatban, amely kellő, (talán már Drákói) szigorral lépne fel az EU-s tagállamokból érkező munkavállalókkal szemben. Ezek után Brüsszel reakciójától függővé teszik, hogy
Nagy –Britannia továbbra is EU tagállam akar-e maradni.
Ön mit gondol, Cameronnak sikerül elérnie Brüsszel támogatását a külföldi munkavállalási törvények szigorítása érdekében?

A HuNglia egy kétszemélyes hétvégét sorsol ki a jelentkezők közt. Mindössze 1 perc jelentkezni.
Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/15027/rakoi_szigort_iger_David_Cameron

Jakab Norbert