Újra pánikvásárlásba kezdtek az emberek Nagy-Britanniában a második hullám miatt 1

A szupermarketek arra figyelmeztetik a vásárlókat a szigetországban, hogy az online foglalható kiszállításra elérhető időpontok megint elkezdtek betelni, mivel a második hullámtól és a kijárási korlátozástól tartók ismét kezdenek pánikolni. Az Ocado és a Sainsbury a hétvége folyamán egyaránt figyelmeztetéseket rakott fel a weboldalára, hogy ismét rengetegen foglalnak, és hogy egyre nehezebb időpontot találni kiszállításra az extrém mértékben megnövekedett kereslet miatt.

Újra pánikvásárlásba kezdtek az emberek Nagy-Britanniában a második hullám miatt 3

„A kiszállításra elérhető időpontok a szokásosnál sokkal gyorsabban fogynak. Ha nem talál időpontot, nyomjon a következő 3 nap gombra, hogy az elérhető későbbi dátumokat is megtekinthesse.” – olvasható az Ocado oldalán.

„A kiszállításra továbbra is óriási a kereslet. Igyekszünk növelni az elérhető időpontjaink számát, és valamennyire már sikerült is bővíteni a rendszerben elérhető opciókat. A veszélyeztetett kategóriába eső vásárlóink előnyt élveznek, és elsőbbségi hozzáférést kapnak a kiszállítást illetően. Rendszeresen bővítjük a rendszerben az elérhető kiszállítási opciókat, ezért kérjük, ha épp most nem talált egyet sem, nézzen vissza később.” – írta a Sainsbury’s.

Ezzel párhuzamosan a Tesco oldalán a kiszállítási időpontok szintén több napra előre teljesen beteltek, az elérhető többi időpont pedig minimum 5.50 fontba kerül. Az Asda oldalán pedig zöldségeket nem lehetett rendelni online a következő két napra. Szerencsére a helyzet egyelőre nem annyira súlyos, mint március, április környékén, amikor több árucikk teljesen eltűnt a boltok polcairól, vagy alig lehetett csak beszerezni. 

Ez lehet, hogy többek közt annak is köszönhető, hogy Boris Johnson nemrég beismerte, a második hullám sajnos Nagy-Britanniát is elérte, több szakember pedig arra figyelmeztetett, hogy a vírus halálos áldozatainak száma újra három számjegyűre emelkedhet napi szinten, akár „heteken belül”. Sajnos mivel rengetegen tartanak attól, hogy egy második kijárási korlátozás kovetkezik majd az egész ország területén, újból elkezdtek egyre többen raktározni, és élelmiszereket és egyéb árucikkeket felhalmozni.

Egyes források szerint a brit kormány egy olyan lehetséges megoldást is fontolgat, hogy a téli hónapokra bevezetnének egy olyan rendszert, hogy rövidebb, kéthetes időszakokra vezetnének be szigorúbb korlátozásokat, köztük pedig ezeket feloldanák. Tulajdonképpen ki be kapcsolgatnák a kijárási korlátozást, és ezzel együtt azt is, hogy találkozhatunk-e ismerőseinkkel, szeretteinkkel, illetve az üzletek és vendéglátóipari egységek nyitva illetve zárvatartása is ezzel lenne összehangolva.

A brit pénzügyminiszter többször is jelezte már, hogy egy újabb országos szintű lezárás óriási károkat okozhat a már így is megtépázott brit gazdaságnak, ugyanakkor a fertőzöttek száma viszont rohamosan emelkedik. Boris Johnson, brit miniszterelnök a keddi nap folyamán fog beszédet tartani, ahol vázolja a következő lépéseket a vírussal folytatott harcban.        Forrás

Megosztás