Újabb több száz járatot törölt a Ryanair mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül 1

A Ryanair további járatok százait törölte, az általuk „szükségtelennek” nevezett sztrájk miatt. Az ír légitársaság már 146 járatot korábban törölt az ír, svéd és belga pilóták sztrájkja miatt.

Újabb több száz járatot törölt a Ryanair mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül 3

Tegnap azonban további 250 járatot töröltek, amelyek Németországba tartottak volna, vagy éppen onnan indultak volna. A 250 törölt járat, amelyet a német sztrájk okozott, 400 köré vitte fel a számot, ami a 2400 európai járatuk 17 százaléka.

Megígérte a Ryanair, hogy még aznap emailben értesítenek mindenkit 15:00-ig. Elnézést kértek a történtekért és felkínáltak alternatív járatokat, vagy pénzvisszafizetést.

„Elnézést kérünk az utasainktól, amiért ez a szükségtelen sztrájk problémákat okozott nekik.”

A 24 órás sztrájk egy vitának az eredménye, amely a munkafeltételeket illette.

„Reméljük a sztrájk kompromisszumhoz vezet és komoly tárgyalásokhoz.” – mondta a VC elnöke, Martin Locher.

A szakszervezet elismerte, hogy a pilóták értékelték az öt nap munka, 4 nap pihenés rotálást, de ugyanakkor szerették volna eltüntetni a hatalmas különbségeket a személyzeti fizetések között. Ezenkívül a személyzet mozgatása bázisok között különösebb értesítés nélkül szintén nem tetszett nekik.

Újabb több száz járatot törölt a Ryanair mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül 4

„A pilóták nem nomádok, akik ott állítják fel a sátraikat, ahol a Ryanair éppen kívánja.” – nyilatkozta a szakszervezeti tárgyaló Ingolf Schumacher.

A Vereinigunk Cockpit egy nyilatkozatot is közzétett, ami szerint sztrájkra szólítja fel tagjait péntek reggeltől kezdve, egy 24 órás periódusra. Augusztus 11 péntek 03:01-től, augusztus 10 02:59-ig. Minden állandó szerződésű pilótát, aki Németországban állomásozik, sztrájkra szólítunk fel. Minden járatot érinteni fog, amelynek Németországhoz köze van.”

Martin Locher, a VC elnöke ezt mondta: „Fejlesztéseket szeretnénk a fizetést és a munkafeltételeket illetően. A pilótákat érintő költségek emelkedése elkerülhetetlen. A tárgyalások során ezt a Ryanair kategorikusan kizárta. Nem is igazán mutattak érdeklődést a probléma megoldása iránt. A történtekért egyedül a Ryanair felelős.”

Az egyik utas ezt posztolta online: „Sosem utazom veletek a jövőben.”

Egy másik ezt írta: „A szakszervezetek ezt nem poénból csinálják. A dolgozóitok úgy érzik, ez szükséges. Nem fogok veletek utazni többé, a business modelletek szégyenteljes.”

Egy harmadik pedig így vélekedett: „Köszi, hogy elrontottátok a nyaralásom. Soha többé.” A Ryanair több, mint 2000 járatot kezel naponta, 223 repteret érintve, 37 országban, Európában és Észak-Afrikában.   Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás 

Megosztás