Új változtatás jön Nagy-Britanniában, amivel háztartások milliói spórolnak majd a számláikon, sőt ezen felül még átlagosan 500 font kedvezmény jöhet mindenkinek 1

A pénzügyminiszter hamarosan esedékes költségvetésében meghirdetendő egyik reform értelmében az előfizetéses (feltöltős) fogyasztásmérős ügyfeleknek a továbbiakban nem kell majd többet fizetniük az energiáért.

Új változtatás jön Nagy-Britanniában, amivel háztartások milliói spórolnak majd a számláikon, sőt ezen felül még átlagosan 500 font kedvezmény jöhet mindenkinek 3

A Pénzügyminisztérium szerint Jeremy Hunt júliustól megszünteti az úgynevezett „prepayment premium”-ot, így több mint négymillió háztartás durván 45 fontot takaríthat meg évente az energiaszámlákon. A feltöltős mérőórákat használó, jellemzően alacsony jövedelmű háztartások jelenleg átlagosan többet fizetnek, mint a direct debitesek, mivel a mérőórákat kezelő cégek áthárítják a költségeket a felhasználókra.

Hunt úr ezt mondta: „Egyértelműen igazságtalan, hogy a feltöltős mérőórák használói többet fizetnek, mint mások. Véget fogunk vetni ennek. Júliustól négymillió háztartásnak nem kell majd többet fizetnie végre, mint a csoportos beszedési megbízást használóknak. Ezen a télen már majdnem felére csökkentettük az energiaszámlákat, és ez a legújabb reform ismét bizonyítja, hogy mindig a családok oldalán állunk.”

A Pénzügyminisztérium becslése szerint ez a változtatás azonban 200 millió fontjába fog kerülni az adófizetőknek…

A feltöltős mérőórák azt követően kerültek a figyelem középpontjába, miután néhány energiaszolgáltatót rajtakaptak, amikor konkrétan betörtek olyan emberek otthonába, akik a számláik kifizetésével küszködtek, hogy kényszerítsék őket a mérőóra felszerelésére.

A The Times vizsgálata feltárta, hogy a British Gas a kiszolgáltatott ügyfeleket – köztük fogyatékkal élőket és elmebetegeket – miként kényszerítette a prepayment meter-ek beszerelésére, illetve hogyan kapcsolta le a gázt bizonyos ügyfeleknél igencsak megkérdőjelezhető körülmények közepette. Ezt követően a cégeknek megtiltották az ilyenfajta mérőórák beszerelését, de ez a moratórium március végén lejár.

Grant Shapps energiaügyi miniszter a következőket mondta: „Bár az általam szorgalmazott intézkedések azt jelentették, hogy a kényszer beszerelések szüneteltek, az Ofgem is szigorít az általa végzett felülvizsgálatokon, így a változtatásaink biztosítják majd, hogy a családokat ne büntessék meg azért, hogy hogyan fűtik az otthonukat.”

Eközben a pénzügyminiszter várhatóan lemond az átlagos éves energiaszámlák tervezett 500 GBP-os emeléséről, amelynek a jövő hónapban kellett volna hatályba lépnie. Az átlagos háztartások számára ez azt jelenti, hogy az éves energiaszámlák 2500 GBP körül maradhatnak a korábban bejelentett 3000 GBP helyett.

Hunt úrra az elmúlt hetekben egyre nagyobb nyomás nehezedett, hogy törölje a megélhetési válság közepette az elvileg április 1-től életbe lépő emelést.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után