Mától új korlátozások Anglia számos pontján, ami kb 4 millió embert érint 1

Új intézkedéseket vezet be a brit kormány Anglia számos területén, amely megtiltja, hogy az emberek más háztartásokból való személyekkel vegyüljenek otthonaikban vagy akár pubokban. Az új, koronavírussal kapcsolatos korlátozások ma, azaz szerda éjféltől lépnek életbe, és a kormány azzal indokolta ezt a lépést, hogy egyre növekszik az új fertőzöttek száma, amit meg kell állitani.

Mától új korlátozások Anglia számos pontján, ami kb 4 millió embert érint 3

A bejelentett új szabályokat Manchesterben és környékén, Nyugat-Yorkshire-ben és Kelet-Lancashire-ben vezetik be, miután hirtelen megnövekedett a koronavírusos fertőzöttek száma. Az eredeti tervek szerint július 31-től léptek volna érvénybe az új szabályok, azonban azt nem árulták el, hogy mire fel tolták el majd egy héttel.

A szabályokat megszegők 100 fontos büntetésre számíthatnak ami minden egyes alkalommal a duplájára nő, ha ugyanaz a személy többször is megszegi őket. A maximálisan kiszabható bírság 3200 font lesz.

A korlátozások megtiltják a háztartásoknak, hogy otthonaikban és vendéglátóipari egységekben találkozzanak másokkal Manchester egész területén, valamint Bolton, Bury, Oldham, Rochdale, Salford, Stockport, Tameside, Trafford, Wigan, Burnley, Hyndburn, Pendle, Rossendale, Calderdale és Kirklees területein és közvetlen környezetében. Ugyanezek a korlátozások vonatkoznak Leicester városára is, ahol nemrég ennél is szigorúbb szabályokat vezettek be. A kertekben szervezett összejöveteleket szintén tiltják az intézkedések, amelyeket Matt Hancock egészségügyminiszter a Twitteren jelentett be, alig több mint két órával azelőtt, hogy az új szabályok érvénybe léptek.

Mától új korlátozások Anglia számos pontján, ami kb 4 millió embert érint 4

Emellett az új szabályok értelmében az emberek nem találkozhatnak 30 fősnél nagyobb csoportokban nyilvános helyeken sem. A korlátozásokat 14 naponként egyszer kell felülvizsgálni, és az elsőnek augusztus 19-ig meg kell történnie. Azonban akár hat hónapig is érvényben maradhatnak, amennyiben azokat a kormány nem oldja fel.

„Folyamatosan vizsgáljuk a koronavírus terjedésével kapcsolatos legfrissebb adatokat, és sajnos azt tapasztaltuk hogy a fertőzés terjedésének a sebessége Észak-Anglia egyes részein igencsak megugrott. Nehéz szívvel hajtjuk végre ezt az intézkedést, de úgy látjuk, hogy Európában növekszik a Covid-19-es fertőződések aránya, és eltökélt szándékunk, hogy megteszünk mindent, ami az emberek biztonságának megőrzése érdekében szükséges.” – írta Mr. Hancock.

Az új jogszabálymódosítások érvénybe lépésével a helyi hatóságok és a rendőri erők megkapják a felhatalmazást a korlátozások betartásának biztosítására. A nemrégiben közzétett bejelentés rengeteg embert felháborított, pláne, hogy csak az utolsó pillanatban szóltak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után