Több ezer fős tüntetés London belvárosában: biciklisek ezrei lepték el az utcákat 1

London központját biciklis tüntetés bénította meg, az egyre gyakoribb késelések kapcsán. A London Bridge-től egészen az Oxford Streetig BMX-es és mountain bike-os fiatalok lepték el az Egyesül Királyság utcáit, a #BikesUpKnivesDown erőszakellenes kampány nevében.

Több ezer fős tüntetés London belvárosában: biciklisek ezrei lepték el az utcákat 3

A „BikeStormz” nevezetű esemény közel 4000 biciklist bírt rá, hogy keresztülvonuljon London belvárosán. A szombati esemény szervezője a 19 éves „Jake100” és „MAC” voltak, akik mindketten a biciklis kultúra embereket összehozó erejét hirdették.

„MAC a következőket mondta a „The Independent”-nek: „Ez az eddigi legnagyobb megmozdulása a fiataloknak a késes bűnözés ellen. Azt szeretnénk, ha az emberek letennék a fegyvereket, letennék a késeket és mindenki élné és szeretné az életét békében és kölcsönös tiszteletben. Soha ne hagyd el a lakásod úgy, hogy rossz szándék lakozik benned.”

Több ezer fős tüntetés London belvárosában: biciklisek ezrei lepték el az utcákat 4

A mozgalom 2014-ben indult, egy nagy londoni túraként, amihez már 9 éves kortól is csatlakozni lehetett. A közösség azóta kinőtte magát és a Metropolitan Police, valamint a Londoni Polgármesteri Hivatal támogatását is élvezi.

Bike Life Tv, ami szintén a közösség tagja, egy bringás közösség, amely platformot ad számukra, ami a megérdemelt nyilvánossághoz segítheti őket, a szociális akadályok lebontásával.

Múlt éjjel egy díjátadó keretében ismerték el a fiatal bringások törekvéseit.

„Jake100” és a 13 éves Ruby Bailey is elismerésben részesült, aki szintén a BikeStormz szervezetével biciklizik és az egyetlen női bringás a „Street Elitez” csapatában. Ő így vélekedett az eseményről: „Ez az év nagy biciklis felvonulása. Mindannyian összegyűlünk az ország minden szegletéből, Birminghamtől Cardiffen át mindenhonnan jelen voltak.”

Több ezer fős tüntetés London belvárosában: biciklisek ezrei lepték el az utcákat 5

„Mi nem szeretnénk problémát okozni. Mindenki úgy gondolja, hogy igen, de ez nem igaz. Néhányan közülünk részesei voltak a késeléseknek a múltban, de felhagytak ezzel az élettel és jó útra tértek.”

Az eseményen minden korosztály képviseltette magát, beleértve a középkorúakat. A 38 éves „Ice” szintén a „Street Elitez” tagja.

„Mi egy pozitív mozgalom részesei vagyunk. Tanításra születtünk és a legjobb üzenet egyszerűen annyi, hogy le a késekkel, fel a bringákkal. Vonuljunk egy családként. A szívünk mélyén ugyanazt szeretnénk, szóval osszuk meg ezt egymással és élvezzük ki. Le a fegyverekkel, hiszen szeretetre születtünk mindannyian.

A 14 éves nyugat-londoni MJ szocializálódni érkezett az eseményre, hogy megismerje azokat, akikkel eddig csak online társalgott. Félt, hogy elveszíti a barátait egy késelésben akár, és örömmel fogadta, hogy a rendőrség is az esemény mellé állt.

„Poénból vagyok itt, semmi másért. Semmi rosszat nem teszünk, hiszen inkább ide jöttem, minthogy rosszat tegyek, mert nem akarom a barátaimat a hírekben viszontlátni. Inkább mi ezt tesszük.”

„Nem szeretnénk ha olyan dolgok történnének. Szeretném látni a barátaimat a következő napon, szeretnék rájuk emlékezni, szeretném őket örökké látni. Nem akarok az a gyerek lenni, aki úgy éli le az életét, hogy „Ó, én sok barátot veszítettem.””

Idén 55 halálos eset volt Londonban, beleértve a 17 éves Tanesha Melbourne-Blake esetét, akit Tottenhamben lőttek le hétfőn, miközben 6 tinédzsert késeltek meg 90 percen belül másnap.

A Metropolitan Police vezetője, Cressida Dick tagadta, hogy elveszítették volna a kontrollt London utcái felett, de elismerte, hogy az agresszív bűnözés hulláma, ami végigsöpör a fővároson, igencsak aggasztó.  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás