Régen látott mélyrepülést hajt végre a forint az utóbbi időben. Az angol font több, mint 8 éve nem volt olyan erős a forinthoz képest, mint most. 1 angol fontért 413 forintot is lehetett ma kapni. Utoljára 2006-ban volt ilyen magasan az árfolyam, és most ez is megdőlt. A spekulánsok egy ilyen régi rekord érték áttörése után sokszor az árfolyam további, azonos irányú haladását (jelen esetben emelkedését) szokták jósolni.

gbp huf 2 év
Font/Forint árfolyam az elmúlt 2 évben
gbp huf 10 év
Font/Forint árfolyam az elmúlt 10 évben

Az euró 320 forint felé ért, a dollár pedig a 270 forintos lélektani határt ütötte át. A svájci frank és a jen is erősödött a forinthoz képest. A dollárhoz képest az elmúlt hónap során rekordnak számító 9,3 %-ot gyengült a forint, ami igen nagy esésnek számít. Az euró is nagyjából 3,6 %-kal drágább, mint egy hónapja.

eur huf 1 hónap
Euró/Forint árfolyam az elmúlt hónapban

Egy biztos, bármilyen irányba is halad tovább az árfolyam, most nagyon jó áron tudunk fontot forintra váltani, így azok, akik hazautaznak, jól járnak. Egy dologra kell figyelni, hogy annyit váltsunk, amennyit el is költünk, mert amennyire jó forintot vásárolni, annyira rossz fontra váltani visszafelé.

Ha váltani, vagy utalni szeretnél, itt a legjobb árakon teheted meg, könnyedén.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.utitars2010.hu/site/az-angol-font-rekordokat-dont/