2014-ben már több, mint 600,000 magyar élt és dolgozott külföldön. Számukra is nagyon fontos, hogy miként rendezik pénzügyeiket. A külföldi pénzutalások jelentősége számukra másoknál is fontosabb, ugyanis sokan kintről támogatják családjukat, gyermekeiket, vagy éppen innen törlesztik lakáshitelüket. Annak a helyes megválasztásával, hogy milyen cégen keresztül utalunk, akár alkalmanként több ezer forintot is megspórolhatunk.

v3_for_transferwise-6

Mivel a kint élő magyarok száma folyamatosan emelkedik, így a nemzetközi utalások száma is nő ezzel együtt. 2009 óta, a nemzetközi tranzakciók száma 40%-kal emelkedett. Nemcsak az utalások száma, hanem az utalások átlagos összege is rohamosan nő. Az elmúlt 5 évben az átlagos utalás összege több, mint 70%-kal lett magasabb. Sokan autójukra, lakásukra vettek fel hitelt és azt szeretnék törleszteni, mások a családnak küldenek haza pénzt és van, akiket otthonról támogatnak, míg ő külföldön tanul. A legtöbb tranzakció Németországból, Ausztriából, Szlovákiából és Nagy-Britanniából történik.

06-devizaut_interneten

A nemzetközi átutalások díja meglehetősen magas, sőt a bankok a tranzakciós díj mellett sokszor 5-10 forinttal rosszabb áron váltanak, ami egy 200 fontos utalásnál már 2000 forint veszteséget jelent. Az utalásnak a legtöbb banknál van egy minimális költsége, ami rendszerint már eleve több ezer forintos tétel, így aki kisebb összeget akar utalni, annak ez nagyon nem éri meg. Ezen idegesítő és elszomorító problémára azonban van egy jobb megoldás, ami az utalást egyszerűbbé, gyorsabbá és sokkal olcsóbbá teszi.

Nemzetközi banki átutalások díjai (2014):

devizaszámlák-költsége-összehasonlítás

Egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb megoldás…

Aki utalásonként 3-4000 forint helyett szívesebben fizetne inkább csak 3-400 forintot, annak it a TransferWise. Ezt a céget a Skype és a PayPal alapítói hozták létre, és itt utalásonként 200 fontos összegig a díj mindössze 1 font, 200 font fölött pedig 0,5%. Semmi más! Nincs rejtett költség, se egyéb sunyizás, ráadásul a lehető legjobb árfolyamon váltanak. (Mi is ezt használjuk és hibátlanul működik, ráadásul gyorsabb is.)

Az utalandó összeget meg tudjuk adni forintban is, de meghatározhatjuk azt is, hogy euróban vagy fontban mennyit kapjon pontosan a kedvezményezett. További előnye, hogy pontosan láthatjuk, hogy mikorra fog a címzetthez érni a pénz, valamint az átutalás állapota is nyomon követhető.

Minden résztvevő országban összegyűjtik az utalásokat, és kiszámolják, hogy két ország között mekkora devizamozgásra van szükség. Például egy Londonban élő magyar férfi havonta küld haza pénzt, 80 ezer forint értékben. Egy magyar házaspár viszont az Angliában tanuló gyermekének utal havi 60 ezer forintot. A TransferWise-on keresztül valójában csak a 80-60, azaz 20 ezer forintot szükséges átmozgatni a másik országba.

A TransferWise használata végtelenül egyszerű:

  1. Először csak olvasd el az alábbi pontokat:
  2. Regisztrálj be, töltsd fel a fotódat és az adataidat, majd add meg, hogy kinek mennyit akarsz utalni! (Ez a saját otthoni számlád is lehet).
  3. Töltsd fel a pénzedet! (A TransferWise teljes értékű Financial Conduct Authority jogosítványokkal rendelkezik, úgyhogy a pénzed biztonságban van, REF 571669). Az átutalás díja 200 Font alatt 1 Font, fölötte pedig 0,5%.
  4. Az átutalásról Te is és a kedvezményezett is értesítést kaptok.
  5. Kattints ide és hajtsd végre a 2) és a 3) pontokat!

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,600 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://penzugyi-tudakozo.hu/deviza-atutalas-kulfoldre-olcso-utalas-devizaban/