Rövid időn belül már a nyolcadik kisgyerek halt meg Streptococcus A-ban Nagy-Britanniában, és jóval magasabb a súlyos esetek száma 1

A jelentések szerint egy újabb általános iskolás diák már a nyolcadik gyermek az Egyesült Királyságban, aki meghalt, miután diagnosztizálták nála a streptococcus A-t.

Rövid időn belül már a nyolcadik kisgyerek halt meg Streptococcus A-ban Nagy-Britanniában, és jóval magasabb a súlyos esetek száma 3

A hampshire-i Waterloovillebeli Morelands Primary iskolás gyermekei és munkatársai állítólag „teljesen le vannak taglózva” a tragédia hallatán. A hírt Alison Syred-Paul igazgató erősítette meg hétfőn.

„Nagyon tragikus, hogy az elmúlt napokban arról értesültünk, hogy egy iskolánkba járó gyermek elhunyt, akinél invazív A csoportú streptococcus (iGAS) fertőzést diagnosztizáltak. Teljesen lesújt minket az egyik fiatal tanítványunk elvesztése, és őszinte és szívből jövő részvétünket fejezzük ki a gyermek családjának ezekben a rendkívül szomorú időkben.”

„Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét. Szorosan együttműködünk a közegészségügyi hatóságokkal annak érdekében, hogy a családok, diákjaink és munkatársaink megfelelő támogatást kapjanak.”

Mrs. Syred-Paul hozzátette, hogy az iskola „elővigyázatosságból” dolgozik azon, hogy felvilágosítsa az embereket az A csoportos streptococcus (iGAS) fertőzések tüneteiről. A The News-nak nyilatkozva elmondta, hogy a szülők, a gondozók és a tágabb iskolai közösség tájékoztatást kaptak arról, mit tegyenek, ha egy gyermeknél kialakulnak a tünetek.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége közölte a Metro.co.uk-val, hogy a megbetegedések és a halálesetek országos adatait csak a hét végén hozzák majd nyilvánosságra. A Streptococcus egy olyan baktériumtípus elnevezése, amely néha a torokban vagy a bőrön található meg.

Általában enyhe betegségeket okoz, például torokfájást és bőrfertőzést, de a legtöbb ember tünet nélkül hordozza. Ritkán azonban ezek a baktériumok súlyos és életveszélyes betegséget okozhatnak, amelyet invazív A csoportú Streptococcus betegségnek neveznek.

A Strep A sok különböző betegséget okozhat, de általában néhány tipikus tünettel kezdődnek. Az NHS szerint elsősorban a hosszan tartó, fájó, vörös, kaparó torok, valamint a láz, a fejfájás és a nyaki és az állkapocs alatti nyirokcsomók duzzanata a leggyakoribbak. Az olyan dolgok, mint a köhögés vagy az orrfolyás, azonban nem a tünetei.

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének (UKSHA) adatai szerint, bár még mindig nem gyakori, az invazív A csoportú Streptococcus megbetegedések aránya jelenleg négyszer magasabb a normálisnál az egy és négy év közötti gyermekek körében. Csak az ország délkeleti részén 80 súlyos esetet jelentettek eddig.

Pénteken a dél-londoni Lewishamben egy 12 éves fiúról bebizonyosodott, hogy ő is Streptococcus A-ban hunyt el. Úgy tudni, hogy ő volt az első középiskolás diák, aki meghalt a jelenlegi fertőzéssorozatban.

Egy virológus arra figyelmeztetett, hogy az egészségügyi tisztviselőknek sürgősen be kell vezetniük a fiatalok körében a teszteket a Strep A megnövekedett arányának leküzdésére ezen a télen.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után