Rohamosan emelkedik az indiai variánssal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 1

A tudósok arra hívták fel a figyelmet, hogy sürgősen, célzottan be kellene oltani akit csak lehet azokon a területeken, ahol az utóbbi hetekben ugrásszerűen megemelkedett a koronavírus indiai változatával fertőzöttek száma.

Rohamosan emelkedik az indiai variánssal fertőzöttek száma Nagy-Britanniában 3

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az elmúlt héten csaknem megháromszorozódott az indiai változat által okozott fertőzések száma, amely igencsak aggodalomra ad okot. Olyan javaslatok is elhangzottak, hogy az érintett környékeken előrébb lehetne hozni a második dózis beadásának dátumát mindazoknak, akik még csak az elsőt kapták meg, hogy ezzel is nagyobb védelmet nyújtsanak a vírus ellen.

A Sürgősségi Tudományos Tanácsadó Csoport (Sage) már tárgyal a lehetséges válaszlépésekről. Sokan attól tartanak, hogy ez akár megzavarhatja a lockdownból kivezető ütemterv dátumait is, de erről egyelőre semmiféle hivatalos álláspont nem hangzott el.

Matt Hancock egészségügyi miniszter szerint a helyzetet gondosan figyelemmel kísérik, és a kormány “nem habozik további lépéseket tenni, ha szükségessé válik”. Boris Johnson miniszterelnök nem zárta ki egy esetleges helyi lockdown bevezetését sem, hogy a járvány terjedését megfékezzék.

Londonban mostanra az indiai variánssal fertőzött személyek száma már 400 főre ugrott, a nemrég közzétett adatok szerint. Úgy tudni, hogy eddig főleg csak a háztartásokon belül terjedt olyan családoknál, ahol valaki nemrég tért vissza Indiából. A B.1.617.2 indiai vírusmutáció 400 „megerősített” esete közül 106 olyan volt ahol az illető személy külföldön járt, a május 12-ig rögzített adatok szerint.

Ami viszont jó hír, hogy egyelőre nincs jele annak, hogy a variáns a lakosság körében komolyan elkezdett volna terjedni. Londonban van a legtöbb megerősített eset, amelyet az északnyugati régió követ 319-cel, míg délkeleten eddig összesen 98 esetet rögzítettek. Az egész ország területén az elmúlt hét során az esetek száma 520-ról összesen 1313-ra emelkedett.

Az eddigi ismeretek szerint az indiai variáns gyorsabban terjed a kenti mutációnál, amely a második hullám során a fertőzések túlnyomó többségét okozta. A tudósok még nem tudják, mennyire lesznek hatékonyak az oltások ellene, egyelőre csak annyi biztos, hogy a többi vírus mutációnál is meglehetősen jól működtek, és többek közt azt is meggátolták, hogy a betegség súlyos lefolyású legyen…        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után