Rengeteg angliai magyar vállalkozáson segíthet ez a lehetőség 1

Sok vállalkozásnak kell megküzdenie a bevétel szezonális ingadozásával. Ha ennek befolyása extrém mértéket ölt, akkor még a vállalkozás működését is veszélyeztetheti. Azonban van erre megoldás, ami mentőövet nyújthat ebben a helyzetben.

Egy házaspár jelentős vendéglátói tapasztalattal, egy nap úgy döntöttek, hogy szeretnék egy nyugalmas vidéki életre cserélni a mozgalmas városit, így eladták londoni éttermüket és vásároltak egy kedves kis éttermet a festői Cotswold faluban. Az első 6 hónapos nyitvatartásuk a várakozásokon felül teljesítette. Viszont nem voltak felkészülve arra, hogy a tél mekkora forgalom visszaeséssel fogja őket próbára tenni.

Rengeteg angliai magyar vállalkozáson segíthet ez a lehetőség 3

Londonban egész évben lehet számítani vacsorázó vendégekre – különösen, ha a karácsonyi időszakot vesszük, amikor kiemelkedő a vendég szám a tél közepén – szinte teljes Decemberben. Nekünk eszünkbe se jutott, hogy mennyire másképp van ez a vidéken.”

Az étterem könnyen elérhető távolságra van néhány nagyobb várostól, továbbá tradicionális megjelenésével különösen vonzó sokak számára a nyár folyamán. Azonban a szűk es meredek utak az étteremhez, kedvezőtlen időjárás alkalmával nem csalogatják a vendégeket a látogatásra. A tulajdonosoknak volt egy kis megtakarításuk, viszont ezt beütemeztek a konyha felújításába, ami igen időszerű volt már.

Beszéltünk más étterem tulajdonossal is, akik ugyancsak hasonlóan tapasztalják ezt az időszakot, ami egészen húsvétig is eltart. Volt egy kevés tartalékunk, de a konyhába kellett belefektetnünk, mivel már problémák is elkezdtek jelentkezni benne. Igy láttuk, hogy muszáj valamilyen rövid távú anyagi forrást bevonnunk, ha nyitva akarunk maradni.”

Úgy számolták össze, hogy egy rövid távú opcióban £15,000 az az összeg, ami kitart húsvétig, amikor újra beindul az üzlet.

Vajon segít-e a bank?

Ebben az esetben ideális lehet egy folyószámlahitel a számlavezető hitelintézettől – azonban számos bank nem tudja már felajánlani ezt a lehetőséget bizonyos kockázati határon túli ügyfeleinek. Továbbá, ha már van kihelyezett hitelkeretük, akkor azt igen körülményes megnövelni – így kénytelen az ügyfél új lehetőség után nézni. Ezért keresték meg Rangewellt, egy alternatív megoldás érdekében.

Hogyan tudunk segíteni

Rangewellnél segítenek bármely üzleti hitel kérelemmel kapcsolatban. Legyen az fedezetlen hitel, eszköz hitel, üzleti jelzálogkölcsön, avagy más jellegű termék – a szakértők megtalálják a legjobb finanszírozási formát. Ennek érdekében kombinálják szakértelmüket, kapcsolati tőkéjükkel és egyedülálló szoftverrel, hogy képesek legyenek a legmegfelelőbb hitelt biztosítani az ügyfél számára.

Rengeteg angliai magyar vállalkozáson segíthet ez a lehetőség 4

Átnézték a házaspár könyvelését és megállapították, hogy egy rövid távú megoldás szükségeltetik. Nincs arra szükség, hogy éveken keresztül szívja le egy hiteltermék az étterem cash-flowját, ami valójában csak néhány hónap áthidalására szolgál. Ezért néhány szoros együttműködésben lévő rövid távú hitelpartnerrel felvettek a kapcsolatot.

Tapasztalatuk alapján, a rövid távú hitelek költségesebbek lehetnek ha hosszabb távra használják, mint amire ajánljak őket. Viszont minél rövidebb ideig van rá szükség, annál alacsonyabb a költsége. Így ebben az esetben, bátran ajánlották ezt a rugalmas megoldást.

Megtalálva azt a hitelintézetet, akik 6 hónapra ajánljak terméküket – a legversenyképesebb kamattal – kepések voltak segíteni az ügyfélnek az igényeihez legjobban igazodva.

A hitelkérelem elbírálása kevesebb mint 72 órán belül megtörtént és a kért összeg – £15,000 kiutalása egyenesen az ügyfél számlájára történt.

Visszafizetés 

A hiteltanácsadó cég biztosította az ügyfelet arról, hogy flexibilis visszafizetési opciója van, ami azt jelenti, hogy amint magasabb bevételhez jut, lehetősége van előtörlesztésre (további extra költség nélkül).

A tulajdonos életben tudta tartani az üzletet és további marketing tevékenységgel együtt felkészíteni az éttermet a tavaszi rekord árbevételre. Ez azt eredményezte, hogy a vállalkozás 4 hónap alatt visszafizette a hitelt és az év hátralevő részében kepés volt tartalékot kepézni a következő csendes időszakra.

“Megkapni a kért hitelt, életmentő volt a vállalkozásunk számára. Úgy gondoltuk, hogy ez a szituáció sokkal költségesebb lesz a számunkra, mint amennyibe került végül. A lehetőség, hogy korábban letörleszthettük a hitelt, sokat megtakarított nekünk.”

Ha önnek is problémát jelent a szezonalitás áthidalása, vagy csak egy gyors, rövid távú segítséget keres, kérem hívja a Rangewell pénzügyi szakértőjét, aki magyar nyelven tud segíteni az Ön vállalkozásának is 0203 966 6085. Ne feledje, a szolgáltatásunk gyors, független és teljesen ingyenes. Online jelentkezéshez kattintson ide.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után