Putyin megfenyegette Boris Johnsont, hogy megöli egy rakétával - a volt miniszterelnök mesél a telefonbeszélgetésükről 1

Boris Johnson azt állította, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a megölésével fenyegetőzött méghozzá egy rakétatámadás által, és azt mondta neki, hogy „csak egy percbe telne az egész”, az ukrajnai inváziót megelőző privát telefonbeszélgetésük során.

Putyin megfenyegette Boris Johnsont, hogy megöli egy rakétával - a volt miniszterelnök mesél a telefonbeszélgetésükről 3

A volt miniszterelnök azt mondta, hogy a „rendkívüli” beszélgetésre februárban került sor, miután Mr. Johnson Kijevbe látogatott, hogy a Nyugat támogatását jelezze Ukrajna felé, miközben az invázió már a küszöbön állt. Johnson, aki Volodimir Zelenszkij kormányának elszánt támogatójaként lépett fel, a BBC Two új, háromrészes sorozatában fogalmazta meg ezt az állítását, amely azt vizsgálja, hogyan küzdött a Nyugat Putyinnal az inváziót megelőző években.

A volt miniszterelnök, aki szeptemberben távozott a posztjáról, miután eltávolították hivatalából, február elején Kijevbe látogatott, hogy figyelmeztesse Oroszországot: egy invázió katasztrofálisnak bizonyulhat, és szigorú nyugati szankciókhoz vezethet. Azt is elmondta, hogy azt mondta az orosz vezetőnek, hogy az eszkaláció következtében a nyugati államok csak növelni fogják Ukrajna támogatását, vagyis „nagyobb, nem pedig kevesebb NATO jelenlét lesz” Oroszország határainál.

„Azt mondta: „Borisz, azt mondod, hogy Ukrajna egyhamar nem csatlakozik a NATO-hoz […] Mi a hamarosan?”, én pedig azt mondtam: „Nos, a belátható jövőben nem fog csatlakozni a NATO-hoz. Ön ezt tökéletesen tudja” – mesélte Johnson a Putyinnal folytatott beszélgetés részleteit.

„Egy ponton megfenyegetett, és azt mondta: „Boris, nem akarlak bántani, de egy rakétával csak egy percbe telik”, vagy valami ilyesmit mondott” – mondta Johnson. „Azt hiszem, abból a nagyon nyugodt hangnemből, amilyennek hallatszott, valószínűleg csak tesztelgetett, miközben én próbáltam rávenni a tárgyalásra.” – tette hozzá.

Ben Wallace védelmi miniszter is megszólalt a műsorban és azt mondta, hogy ez egy orosz „erődemonstráció: hazudni fogok neked. Tudod, hogy hazudok. Tudom, hogy tudod, hogy hazudok, és azért is hazudni fogok neked. Ez ilyen tudta, hogy én tudom, és tudtam, hogy ő is tudja ezt, helyzet. De azt hiszem, ez arról szólt, hogy megmutassa, hogy hatalma van.”

„Emlékszem, amikor kifelé sétáltunk, Geraszimov tábornok azt mondta: „Soha többé nem fognak bennünket megalázni. Korábban mi voltunk a negyedik hadsereg a világon, most a második helyen állunk. Most Amerika és mi vagyunk.” És abban a percben ott volt az az érzés, hogy emiatt történik ez az egész.”

Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov a kommentárra reagálva az újságíróknak azt mondta, hogy Johnson beszámolója nem igaz, vagyis „pontosabban hazugság” úgy, ahogy van.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után