Óriási árvizek Nagy-Britanniában több száz helyen, és az előrejelzések szerint még több eső jön 1

Újabb özönvízszerű esőzések várhatók a már amúgy is rommá ázott Nagy-Britanniában, ahol országszerte folyók és csatornák léptek ki a medrükből.

Óriási árvizek Nagy-Britanniában több száz helyen, és az előrejelzések szerint még több eső jön 3

Összesen 302 árvíz miatti figyelmeztetés van érvényben országszerte, valamint további 332 árvízriasztás. A Henk vihar hatalmas mennyiségű csapadékot hozott az elmúlt néhány napban, néhány várost teljesen körülzárt, számtalan utcát és utat pedig teljesen elöntött a víz.

Óriási árvizek Nagy-Britanniában több száz helyen, és az előrejelzések szerint még több eső jön 4

Épp tegnap este 10 tűzoltóautót és körülbelül 70 tűzoltót riasztottak London keleti részébe, miután a Hackney Wickben található Smeed Road egy része teljesen víz alá került.

Óriási árvizek Nagy-Britanniában több száz helyen, és az előrejelzések szerint még több eső jön 5

Eső miatti sárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai intézet Londonra és Dél-Angliára péntek hajnali 3-ig.

Óriási árvizek Nagy-Britanniában több száz helyen, és az előrejelzések szerint még több eső jön 6

A szakértők pedig arra figyelmeztettek, hogy a felszíni vizek és a folyók áradása továbbra is „jelentős” lesz Anglia egyes részein a heves esőzések miatt. Csütörtökön súlyos incidenst jelentettek a kiterjedt áradások közepette Midlands területén, miközben egy idős nő életét vesztette, miután autója nekiütközött egy kidőlt fának Oxfordshire-ben.

Óriási árvizek Nagy-Britanniában több száz helyen, és az előrejelzések szerint még több eső jön 7

Nottinghamshire-ben evakuálják a lakosokat, miután a Midlands területén kialakult heves áradások igen súlyos helyzet kialakulásához vezettek. A Trent folyó vízszintje rekord közeli szintre emelkedett a Henk vihar nyomán csütörtökön, és ennek a tetejébe még több eső várható.

Roger Upton, Nottinghamshire egyik önkormányzatától azt mondta, hogy még soha nem látott ekkora áradást, mióta az 1970-es években a területre költözött.

Óriási árvizek Nagy-Britanniában több száz helyen, és az előrejelzések szerint még több eső jön 8

Upton úr elmondta, hogy a Környezetvédelmi Ügynökség azt mondta neki, hogy a folyó vízszintje csütörtökön este hat körül éri el a tetőpontját. A lakókat egy közeli szállodába költöztették, a háziállatokat pedig az RSPCA ideiglenesen elhelyezte.

Az előrejelzések szerint a felhőszakadás péntek délelőtt is folytatódik, és valószínűleg Délnyugat- és Kelet-Anglia, Wales és Skócia egyes részeit érinti leginkább. A legnagyobb mennyiségű csapadék csütörtökön 35,2 mm volt a hampshire-i Otterbourne-ben, míg Anglia déli megyéinek nagy részében 20-30 mm esett.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után