Milliós tömeg London utcáin, hogy végső búcsút vegyenek az uralkodótól: Kezdődik a királynő temetése 1

Egész London a királynő temetésére készül, és várhatóan több mint egymillióan gyászolják majd az elhunyt uralkodót a brit főváros utcáin.

Milliós tömeg London utcáin, hogy végső búcsút vegyenek az uralkodótól: Kezdődik a királynő temetése 3

A Westminster Abbey gyászolóihoz csatlakozik a királynő két dédunokája, György herceg és Charlotte hercegnő is, akik szüleikkel, a walesi herceggel és hercegnővel vesznek részt az állami temetésen. A kilencéves leendő király és hétéves testvére további 2000 emberrel együtt gyűlik össze az apátságban, hogy megemlékezzenek néhai dédnagyanyjukról, miközben több millióan nézik majd a televíziós közvetítést szerte a világon.

Az királyi család fiatal tagjai a királyi család többi tagjával együtt, a körmenetben a királynő koporsója mögött sétál majd, miközben azt a katonák viszik. Nagyapjuk, az új király a hitvesével közvetlenül a koporsó mögött haladnak majd, utánuk pedig a testvére és Sir Tim Laurence admirális, majd őket követik York hercege, majd Wessex grófja és grófnője. George és Charlotte, akik a királynőt „Gan Gan”-nak becézték, együtt vonulnak majd, szüleik mögött, egymás mellett haladva, mögöttük pedig nagybátyjuk és nagynénjük, Sussex hercege és hercegnője, valamint a család többi tagja.

Milliós tömeg London utcáin, hogy végső búcsút vegyenek az uralkodótól: Kezdődik a királynő temetése 4

A trónöröklési sorban második és harmadik két kisgyermek várhatóan ezután a windsori kastély Szent György-kápolnájában is ott lesz az istentiszteleten. Négy éves testvérük, Lajos herceg viszont nem lesz jelen az eseményen.

Az istentisztelet végén, a The Last Post után kétperces néma csend lesz, majd a Reveille és a nemzeti himnusz, ezt követően pedig Paul Burns eljátssza az ismert siratót, a Sleep, Dearie, Sleep-et. Az istentisztelet előtt 96 percen keresztül minden percben megkongatják majd a tenorharangot, amely a királynő leélt éveinek számát tükrözi.

A temetésre szeptember 19-én, hétfőn 11:00 órakor kerül sor. A londoni Westminster Abbeyben tartják, abban a történelmi jelentőségű templomban, ahol Nagy-Britannia királyait és királynőit koronázzák meg.

A BBC-n lesz látható, és a BBC iPlayeren is streamelhető lesz, a BBC News weboldalán és a BBC rádión pedig szintén egész nap követhetőek lesznek az események. Várhatóan más hálózatok is közvetítik az eseményt, amely nagy képernyőkön látható lesz majd nyilvános parkokban és egyéb helyszíneken is szerte az Egyesült Királyságban.

Milliós tömeg London utcáin, hogy végső búcsút vegyenek az uralkodótól: Kezdődik a királynő temetése 5

Liz Truss miniszterelnök és Scotland bárónője, a Nemzetközösség főtitkára egyaránt felolvasnak majd a bibliából az istentisztelet során.

Több száz extra vonat közlekedik majd, hogy gyászolók mind el tudjanak jönni az eseményre, míg egyes utakat lezártak az esemény miatt. Körülbelül 250 plusz vonat fog közlekedni – köztük néhány éjszakai vonat is –, és a National Highways felfüggesztette a tervezett autópálya-lezárásokat Anglia-szerte.

Félő, hogy hétfő délután túlterhelődik a közlekedési hálózatot, ha túl sokan utaznak haza a fővárosba látogatók közül közvetlenül miután a temetési menet nem sokkal déli 12 óra után elhagyja Westminstert.

Milliós tömeg London utcáin, hogy végső búcsút vegyenek az uralkodótól: Kezdődik a királynő temetése 6

Andy Byford, a TfL főnöke a PA hírügynökségnek ezt nyilatkozta: „Valószínűleg az egyik legforgalmasabb napra készülünk, amellyel a Transport for London valaha is szembesült. Nehéz pontosan megmondani, hány ember fog eljönni, de potenciálisan egymillió emberre készülünk az esemény közvetlen helyszíne körül…”

A Network Rail elnöke, Sir Peter Hendy figyelmeztetett, hogy a vonatok „rendkívül zsúfoltak” lesznek. Három metróállomás – a Westminster, a St James’s Park és a Hyde Park Corner – hétfő délelőtt nagy részében zárva marad a túlzsúfoltság elkerülése végett.

A Heathrow repülőtéren több mint 100 járatot töröltek, hogy megakadályozzák a repülőgépek zaját, amelyek zavarhatják a Westminster Abbey és a Windsor Castle területén folyó eseményeket. A nyugat-londoni repülőtér bejelentette, hogy a hétfőn fel- vagy leszállásra váró 1200 járatának 15%-ánál fennakadások várhatóak. A British Airways – a leginkább érintett légitársaság – 100 rövid távú járatot törölt a korlátozások miatt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után