A felvételen az a jelenet látható, amikor a repülőgép rendkívűl erős oldalszél ellenében akar leszállni Nagy-Britannia legmagasabban fekvő repterén, a Leeds
 Bradford Airport kifutópályáján.

A repülőt a szél jobbra-balra dobálta, és a földet érés pillanatában veszélyes mértékben elforgatta a gép törzsét, ami közel sem volt párhuzamos a kifutópálya vonalával. Szerencsére a pilóta, az ilyenkor szokásos módon ellenkormányzott, és bár az érkezési szög az utasok számára hajmeresztő látvány lehet, a gép komoly probléma nélkül ért földet.

https://www.youtube.com/watch?v=flaKqoXvA1A

A repülgép végül szerencsésen földet ért, és senki nem sérült meg. A pilóták megfelelő, és alapos kiképzést kapnak ilyen helyzetekre is, ezért számukra egy ilyen leszállás a legritkább esetben okoz gondot, azonban ha ez megtörténik, akkor csak felgyorsítanak, tesznek egy kört a levegőben, és újra megkísérlik a manővert.

A viharos erejű szelek az elmúlt három napban érkeztek az Atlanti-óceán irányából, és helyenként nem kevesebb mint 150 km/h órás széllökéseket is mértek, főleg az ország északi területein. A vihar néhol olyan erővel tombol, hogy 10méteres fákat tép ki a földből.

JA, Mellesleg kisorsolunk egy kétszemélyes hétvégét, ha érdekel:

Naná, hogy megnézem!

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/uk-weather-watch-terrifying-moment-4950461?ICID=FB_mirror_main