Kulturális központ épül Londonban a stratfordi olimpiai park mellé 1

A 2012-es londoni olimpia helyszínét kulturális központtá alakítják egy 141 millió fontos beruházás keretében. A tervek közt szerepel többek között egy színház, egy múzeum és két egyetemi kampusz építése is. A terület az Olympicopolis fantázianevet kapta.

qf8i

George Osborne, kancellár bejelentette, hogy a kincstár egy 141 millió fontos projekt keretein belül átalakítja a Stratfordban található Queen Elizabeth Olympic Parkot, London keleti részén.

London polgármestere, Boris Johnson azt nyilatkozta, hogy megépítésre kerül egy Sadler’s Wells táncművészeti színház, a Victoria & Albert Museum második számú csarnoka, valamint az UCL és a University of the Arts London egyetemek új kampuszai.

A beruházás várhatóan 3000 új munkahelyet fog teremteni, további másfél millió látogatót fog odavonzani és 2.8 milliárd fonttal emeli majd Stratford városrész gazdasági értékét.

Az épülő színház 600 néző befogadására lesz alkalmas és emellett koreográfia oktatás és egy hip-hop akadémia színhelye is lesz. Az új galéria az első lesz Angliában, ahol a digitális művészetek kiállításai állandó jelleggel kapnak majd helyet.

A projekt egy 350 millió fontos csomag része, amiből további 150 millió fontból kerül majd felújításra Notting Hill, Southwark, Barnet és Tower Hamlets lakónegyedei. A tervek közt szerepel további 11,000 új otthon építése Barking Riverside területre és az ide vezető overground vonal megépítése 50 millió fontból.

Forrás: The Guardian

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után