Közzétették, hol lehet fehér Karácsony Nagy-Britanniában – nézd meg, a ti környéketek is beletartozik-e 1

Elég valószínű, hogy sokan vagyunk, akik fehér karácsonyról álmodozunk a szigetország területén, és szeretnénk, hogy szép havas legyen a táj az ünnepek alatt, és a Met Office most végre felfedte, hogy az Egyesült Királyságban hol, mely területeken lesz a legnagyobb valószínűséggel hó karácsony napján.

Közzétették, hol lehet fehér Karácsony Nagy-Britanniában – nézd meg, a ti környéketek is beletartozik-e 3

A hőmérséklet enyhén emelkedett, így valamelyest csökkent az esélye annak, hogy sokfelé legyen havazás. Jelentős mennyiségű nedves és szeles időjárást tapasztalhattunk az Egyesült Királyságban az elmúlt hetekben, és a hideg szél jóval kellemetlenebbé tette még a napsütéses időszakokat is.

Hosszú távú előrejelzésében a meteorológiai intézet most azt jósolta, hogy a héten az északi szelek időszaka köszönt be, melynek folytán egészen december 26-ig megnő a havazások esélye. Azt mondták: “Most valószínűnek tűnik, hogy a jövő héten lesz legalább egy rövid ideig tartó hidegebb időszak, az északnyugati szél havat és jeget hozhat, különösen az északabbra fekvő területeken.”

De ez vajon azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságban jelentős mennyiségű hó fog esni karácsonykor? És egyáltalán hol fog esni a hó az Egyesült Királyságban 2023 karácsonyán?

A Met Office azt mondta, hogy “elég bátran ki merik jelenteni” , hogy az ünnepi időszak alatt havazni fog. A Met Office azonban hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy az országot hó borítja majd be, és hozzátették, hogy ne reménykedjünk abban hogy az ország egész területén bármerre elnézünk, fehér lesz majd a táj…

Hogy fizetnek a fogadóirodák a fehér karácsonyt illetően az egyes nagyvárosokban:

  • Edinburgh– 6/4
  • Newcastle– 2/1
  • Belfast– 5/2
  • Manchester– 4/1
  • Liverpool – 5/1
  • Birmingham– 6/1
  • Dublin– 6/1
  • Cardiff – 7/1
  • London– 8/1.
Mikor volt utoljára fehér karácsony Nagy-Britanniában?

Az Egyesült Királyságban az utolsó „igazi” fehér karácsony 2010-ben volt, amikor tényleg jelentős mennyiségű hó esett az ünnepek alatt. Technikai értelemben amúgy 2022-ben volt az utolsó fehér karácsony az Egyesült Királyságban, a mérőállomások 9%-án havazott, bár egyik sem számolt be arról, hogy a hó megmaradt volna a földön. Azelőtt 2021 és 2020 is fehér karácsony volt, de akkor is mindkét évben a meteorológiai állomások csak 6%-án esett a hó és 2021-ben az állomások kevesebb, mint 1%-a számolt be arról, hogy hó gyűlt volna össze a talajon.

Hol várható, hogy fog esni valamennyi hó az ünnepek alatt Nagy-Britanniában a Met Office szerint:

Közzétették, hol lehet fehér Karácsony Nagy-Britanniában – nézd meg, a ti környéketek is beletartozik-e 4

Mennyire valószínű, hogy 2023-ban fehér karácsony lesz Nagy-Britanniában?

A Met Office legfeljebb öt nappal előre tudja viszonylag pontosan jelezni, hogy havazás várható-e karácsony bármely napján. Jelenleg a hosszú távú előrejelzésük (december 11. hétfőtől december 25. hétfőig) azt sugallja, hogy nagy valószínűséggel fehér karácsony lesz.

Az előrejelzés így szól: „A körülmények nagy valószínűséggel változhatnak még ebben az időszakban. Az átlagosnál csapadékosabb és szelesebb időjárás valamivel valószínűbb a megszokottnál, különösen nyugaton és északnyugaton.”

Az enyhébb időjárási körülmények, valószínűleg a hétvégén visszatérnek egy időre. A karácsonyi időszakra egy hidegebb, esősebb idő várható északi széllel, ami esetleg havazást is hozhat, főként a északon. Ez a hidegebb közjáték azonban rövid életű lehet, és előfordulhat, hogy nem éri el a délebbre fekvő területeket, azelőtt, hogy egy enyhébb atlanti, nyugati légáramlat lépne a helyébe.

A kiterjedtebb havazás meglehetősen ritka – az elmúlt 51 év során csak 4 alkalommal volt az Egyesült Királyság meteorológiai állomásainak legalább 40%-ánál kiterjedt hótakaró a földön: 1981-ben, 1995-ben, 2009-ben és 2010-ben.

A Met Office meghatározása szerint már az is fehér karácsony, ha december 25-én bármikor a nap folyamán leesik legalább egy hópehely valahol az Egyesült Királyságban. Míg az országos előrejelző szerint a legpontosabb előrejelzés a fehér karácsonyra majd december 20. és 25. között lesz elérhető, már most is körvonalazódik, hogy mire lehet számítani.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után