Kötelezné a Nagy-Britanniába jövő bevándorlókat a leendő miniszterelnök, hogy jobban beszéljenek angolul 1

Boris Johnson nemrég határozottan kijelentette egyik beszédében, hogy a bevándorlóknak, akik a szigetország területén élnek és ide érkeznek tanulják meg rendesen az angol nyelvet. Elmondása szerint ugyanis túl sok környék van már, ahol gyakorlatilag már nem is az angol az elsődleges nyelv.

A konzervatív párt legesélyesebb jelöltje a miniszterelnöki posztra akkor tette ezeket a kijelentéseket, amikor pénteken Darlington területén kampányolt. Azt mondta, hogy nagyon fontos, hogy az emberek elsődlegesen az angol nyelvet használják az országban, mert csak így tudnak igazán beilleszkedni a gazdaságba és a társadalomba, ami pedig egyébként egy alapvető elvárás lenne velük szemben.

Kötelezné a Nagy-Britanniába jövő bevándorlókat a leendő miniszterelnök, hogy jobban beszéljenek angolul 3

Azt azért szintén kiemelte, hogy a bevándorlók akár melyik másik részéről is érkeznek a világnak, hasznosak, és jót tesznek a brit gazdaságnak. Beszédében azt is elmondta, hogy a bevándorlóknak sikerül az országban új életet kezdeniük, és nagyon sokan nagyon jól asszimilálódnak, és beilleszkednek az itteni kultúrába.

„Ez az, amit el akarok érni a hazánkban, mindenkitől azt akarom, akik ide jönnek, és itt élnek, hogy éljenek úgy és érezzék azt hogy ők is britek. Ez a legfontosabb dolog. Meg az, hogy tanuljanak meg angolul. És túl gyakran tapasztalom, hogy vannak az országunkban és London számos részén és más városokban is olyan helyek, ahol sok ember nem beszél angolul rendesen, és ezt meg kell változtatni, és az embereknek lehetővé kell tenni, hogy be tudjanak illeszkedni a gazdaságba és a társadalomba…” – nyilatkozta beszédében Boris Johnson.

Kötelezné a Nagy-Britanniába jövő bevándorlókat a leendő miniszterelnök, hogy jobban beszéljenek angolul 4

Természetesen ezzel nem mindenki értett egyet. A liberáldemokraták egyik vezetője, Jane Dodds például ezt reagálta: „Itt Wales területén mindenki tudja, hogy attól, hogy sokak számára nem az angol az elsődlegesen beszélt nyelv, simán tudunk egy virágzó közösségben együtt élni.”

„Íme itt egy újabb olyan megnyilvánulás Boris Johnsontól, ami elképesztő arroganciát tükröz. Én kifejezetten örülök annak, hogy vannak olyan részei is az országnak, ahol más nyelvet használnak többen. Felháborít Boris nyilatkozata, ami tipikus imperialista gondolkodásmódot tükröz és szánt szándékkal próbálja az eredeti kelta nyelveket eltüntetni a szigetország területéről.” . nyilatkozta Angus MacNeil az SNP párttól.

Sok bevándorlónak egyébként azért is nincs lehetősége rendesen megtanulni a nyelvet, mert a kormány rengeteg pénzt vont ki ezekről a területekről és a költségvetési hiány miatt a nyelvi kurzusok száma és minősége is romló tendenciát mutat. Angliai magyarként ti hogy látjátok a nyelvtanulás kérdését?    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után