Egy alig négyhetes kisbabát találtak Angliában, Northamptonshire területén egy ház előtt hagyva, egy kartondobozba rakva.

BabyBox2809a_0

A kislányon, aki feltehetően még egy hónapos sincs, csak egy pelenka volt, és egy kék takaró. Így volt belehelyezve egy nagy Tommee Tippee kartondobozba. Így hagyták ott egy ház előtt Corby városában az Ibsen Walk-on. A rendőrség elmondása szerint a dobozban hagyott csecsemőt hétfőn nem sokkal reggel 9 után találták meg, amikor egy arra járó gyalogos hangokat hallott az otthagyott dobozból.

„A jelek szerint a baba egészséges és jól van. Jelenleg a Kettering General Hospital nevű kórházban viselik gondját. Sötét haja és szeme van, és még négy hetes sincs. A rendőrség igyekszik megtalálni a kislány édesanyját.” – nyilatkozta a helyi rendőrség szóvivője.

Mandatory Credit: Photo by Zhang Fan/REX (3422400e)  Hatch for abandoned babies  Hatch for abandoned babies at St. Joseph hospital in Berlin, Germany - 06 Dec 2013  A baby hatch at Berlin's St. Joseph hospital in Berlin, Germany. A baby hatch is a place where people can bring babies, usually newborn ones, and leave them there anonymously to be found and cared for. In Germany, babies are first looked after for eight weeks during which mothers can return and claim their children. If this does not happen, the children are put up for adoption after the eight weeks.

A jelenleg érvényben lévő brit jogszabályok szerint egy csecsemőt magára hagyni törvénysértésnek minősül. Ennek ellenére mégis évente átlagosan 50 kisbabát hagynak sorsára Nagy-Britanniában, akik közül többen meghalnak a hideg, vagy egyéb körülmények miatt, mire megtalálják őket.

1999 óta Németországból más európai országokba is átterjedt az ún. babadobozok használata, ami által az anyukáknak van választásuk, hogy legalább ne az utcán hagyják magára a csecsemőket. A babadoboz egy fűtött, szakképzett dadák által rendszeresen ellenőrzött tartály, meleg takaróval egy rejtett ösvény végén. Németországban vagy 100 ilyen hely van, de 2013-ban már Magyarországon is csaknem 30 db volt belőle. Magyarországon például módosították a törvényt, hogy babadobozban hagyni a gyermeket nem törvényellenes, így ösztönözve az anyákat, hogy ha már ilyesmit tesznek, legalább adjanak egy esélyt a babának.

Aki tud valamit a gyermekről, vagy az anyjáról, az hívja a 101-et és kérje a Northamptonshire-i rendőrséget, vagy 0800555111-es számot.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-northamptonshire-34382762