Káosz az autópályán Angliában: 27 migráns bujkált az egyik megállított kamionban, többen menekülni próbáltak 1

Letartóztattak egy kamionsofőrt, miután kiderült, hogy összesen 27 illegális bevándorlót bújtatott a jármű csomagterében. A kamiont az M6-oson állították meg, és az incidens hatalmas torlódásokat okozott az útnak azon a szakaszán.

Káosz az autópályán Angliában: 27 migráns bujkált az egyik megállított kamionban, többen menekülni próbáltak 3

Az M6-os autópálya Stoke-on-Trent-hez közeli szakaszát le kellett zárni, ráadásul nem csak az egyik, hanem mind a két irányban, miután a rendőrség megállított egy kamiont amely az útnak az északi irányba tartó oldalán haladt a szerdai napon késő délután.

A kamiont délután 5:45-kor állították meg a rendőrök, és amikor kinyitották a rakterét, csoportosan ugráltak belőle kifelé a migránsok. Jó néhányan megpróbáltak kereket oldani, de a rendőröknek sikerült őket szépen egyesével elkapni, és visszaterelni a többiekhez. Ezt követően többen orvosi ellátásban részesültek, majd a bevándorlási hivatal embereihez szállították a csapatot, ahol mindenkit kikérdeznek a történtekről.

Káosz az autópályán Angliában: 27 migráns bujkált az egyik megállított kamionban, többen menekülni próbáltak 4

A sofőr egy 42 éves férfi volt, akit a helyszínen azonnal le is tartóztattak, miután kiderült, hogy kiket rejteget hátul. A vád ellene Nagy-Britannia területére történő embercsempészet, derült ki a Staffordshirei rendőrség egyik szóvivőjének elmondása alapján.

Káosz az autópályán Angliában: 27 migráns bujkált az egyik megállított kamionban, többen menekülni próbáltak 5

Az incidens miatt az útszakaszon hatalmas torlódás jött létre. Az autósor kilométer hosszan kígyózott mind a két irányba, és rengetegen több órát kellett, hogy várakozzanak a járművükben. Az egyik szemtanú, Danny Ellis, aki alig száz méterre lehetett az eseményektől, azt mesélte, hogy vagy 30 – 40 rendőrautó érkezett a helyszínre, és összesen három vagy négy kamiont is megállítottak és átkutattak.

„Láttuk, ahogy a rendőrautók bevágnak a kamionok elé és megállítják őket, de azt nem láttuk, hogy kik és merre menekültek ki belőlük. Aztán jöttek a rendőrök és felszólítottak mindenkit, hogy szálljunk vissza a kocsijainkba, és zárjuk is le azokat belülről, hogy ne tudjanak beszállni, ha netán arra kerülne a sor. Az egyik rendőr azt mondta, hogy erre azért van szükség, mert az egyik kamion hátuljából sokan kiugráltak és menekülni próbálnak.” – mesélte Danny.

Káosz az autópályán Angliában: 27 migráns bujkált az egyik megállított kamionban, többen menekülni próbáltak 6

A harmincas éveiben levő fiatal férfi azt is elmesélte, hogy később látta, ahogy az időközben kiérkező mentősök több, a földön fekvő embert is elláttak a helyszínen. Danny és haverja épp focimeccsre igyekeztek volna, amikor az autópályát mind a két irányba le kellett zárni a 15-ös és 16-os felhajtók közt. Szerencsétlenségükre bő három órát kellett ácsorogniuk a dugóban az események miatt.

Késő estére sikerült csak az útszakaszt újra megnyitni mind a két irányban, aminek elég sokan nem örültek, azonban a rendőrség szóvivője elmondta, hogy szerencsére legalább komoly személyi sérülés nem történt.              Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás