A hétvégén volt St Patrick’s Day, ami ismét elegendő indok volt a britek számára, hogy felöntsenek a garatra. Még a sok helyen 0 fok alatti hőmérséklet és jeges szél sem jelent gondot a fiataloknak, ha inni „kell”. Itt van pár kép a szombati eseményekről…

Országszerte mindenhol ezrek lepték el a kocsmákat, pubokat és az utcákat a közel sem tavaszias időjárás ellenére. Valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, néhol egy pár sör is lecsúszott.

Igaz hogy a szent Patrik napi ünnep még csak nem is brit, hanem ír ünnep, de hát ez kit érdekel ilyenkor. A britek amúgy is híresek arról, hogy szeretik vállalhatatlanra inni magukat, főleg a fiatal generáció. Ez alól ebben az országban ráadásul a nők sem kivételek. Ezt egyébként már a szilveszteri fotó összeállításból is le lehetett szűrni, merthát akkor is beleadtak apait anyait.

Szent Patrik napja egyébként egy évente tartott ünnep. Szent Patrik Írország egyik védőszentje tiszteletére rendezik meg, ami egyben az írek nemzeti ünnepe. Március 17-én tartják, azon a napon, melyen a hagyomány szerint Patrik meghalt.

Napközben országszerte szabadtéri rendezvények és koncertek is voltak.

A csajokat Birminghamben még a szakadó hó sem érdekelte, amikor otthon azon tanakodtak, vajon mennyi testrészüket fedje ruha ezen a szép napon.

Sokan ilyenkor az alkalomhoz illően zöld ruhába öltöznek, néhányan még rendes jelmezt is húznak magukra, de vannak akik megelégszenek a tipikus ilyenkor viselt zöld kalappal.

Persze a legtöbben azzal is megelégszenek, ha egész este, mindig van egy sör a kezükben, vagy néha több, vagy nem is fontos h sör legyen… (sok helyen ilyenkor egyébként zöld sört is árulnak)

Az új divat… mert így biztos nem fázol meg!

Leedsben például már csütörtökön elkezdett havazni, és szombat estére egészen -4C-ig süllyedt a hőmérséklet, tehát nem arról van szó hogy amikor elindultak otthonról, még szuper tavaszias idő lett volna. Érthetetlen…

A London Eye is zölden világított.

Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra! Forrás