A rakományt ellenőrző sofőr egy férfi holttestét fedezte fel egy magyar kamion rakterében, a francia-brit határon.

calais-migrants
A kép illusztráció

 

A magyar kamion Nagy-Britanniába tartott, és a hírek szerint falemezeket szállított. A sofőr, aki az azóta megerősítést nyert hírek szerint magyar volt, reggel 8 óra magasságában megállt a rakományát ellenőrizni, és ekkor fedezte fel a raktérben a halott férfit. Az értesülések szerint egy fiatal, a 20-as éveiben járó, feltehetőleg iraki származású menekült lehetett, aki két családtagjával bújt el a teherautó hátuljában. A két másik személy nem sérült meg.

Annyit lehet tudni, hogy a kamion sofőrje a Calais-hoz vezető gyorsforgalmi úton haladt, amikor valamilyen okból hirtelen fékezett. Feltehetően ekkor nyomhatták halálra az elmozduló falemezek. Ezt követően megállt ellenőrizni a rakományt. Ekkor talált rá a halott menekültre a raktér belsejében. A kamion a Waberer’s cég tulajdonában van.

Június vége óta ez volt a tizenkettedik eset, hogy egy bevándorló a brit-francia határon a csalagút környékén életét vesztette. Az előző héten egy feltehetően afrikai származású tinédzser halt meg a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő alagútnál, pár nappal előtte pedig egy férfit rázott halálra az áram ugyancsak az alagút bejáratánál.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-northamptonshire-34382762