Hogyan szabaduljunk meg a rengeteg póktól otthonunkban Angliában 1

Itt az ősz, egyre hidegebbek a napok és az éjszakák, ami azt jelenti, hogy a pókok is melegebb helyekre húzódnak vissza estére. Emellett az évnek ezen része a pókok párzási időszaka is egyben. Az Anglia szerte otthonainkban leggyakrabban előforduló pókfajta, akár 7-8 centisre is megnő. Igen sok emberre a frászt tudják hozni, és idén a szakértők szerint országszerte vagy 150 millió fog megpróbálni otthonainkban menedéket és párt találni magának.

pókok

Itt vannak a leghasznosabb tippek, miként tarthatjuk őket távol angliai lakhelyünktől.

Az éghajlatnak és az eltérő környezetnek köszönhetően jóval nagyobb pókfajtákat is találunk, mint otthon. Rengetegen vagyunk, akik iszonyodunk tőlük, vagy csak simán nem szeretjük őket. Vannak, akiknek már a gondolatától is futkos a hideg a hátán, hogy pók lehet a lakásban. Mivel sok embert érdekelhet, gondoltuk összeszedjük, milyen egyszerű és hatásos módszerek vannak arra, hogy kiűzzük a nyolclábú betolakodókat a házból.

Kapcsold le a kinti lámpát

Habár a pókok a sötét helyeket kedvelik, a rovarok, amikkel táplálkoznak, a fényre mennek. Szóval, ha kikapcsolod a kinti lámpát, nem terített asztallal várod az arra járó pókokat.

Tömd be a réseket

Teljesen logikus lépés, de sokan nem teszik meg. A pókok bármilyen apró résen, ami a házba vezet, átférnek, és szabadon tudnak közlekedni ki és be. Legyen az akár az ajtó alatt, ablak mellett, a parkettán, vagy a fal repedésében, érdemes kihézagolni, betömni, és akkor máris megnehezítetted a bejutás módját. Ne felejtsük el bedugaszolni a falba bemenő vezetékek lyukait sem, ugyanis ezek valahol rendszerint keresztülmennek a falon így ez is egy nyitott átjáró.

Vidd távolabb a növényeket

A pókok szeretik a növényeket, ugyanis jól el tudnak köztük rejtőzni, ezt minden kertészkedő ember tudja. Amikor melegebb helyre kell menni, vagy táplálék után kutatni, a pókok a növények környékén lévő tanyájuktól indulnak el otthonunk felé, és másznak be a házba a repedéseken vagy a nyitva felejtett ablakokon. A növényeken kívül a kövek, a szemét, és az egyéb leselejtezett, kint tárolt kacatok is tökéletes búvóhelyként szolgálnak. Célszerű minden ilyesmit elvinni a ház közvetlen közeléből, így csökkenni fog az esélye, hogy nyolclábú barátaink hozzánk fognak becsöngetni, ha a hálóból otthon elfogyott a légy.

Borsmenta olaj és ecet spré

A pókok nem szeretik a borsmenta és az ecet illatát, így ha azokat a helyeket, ahol könnyen bejuthatnak, óvatosan bepermetezzük csak annyira, hogy mi még ne is érezzük, akkor nem fognak arra jönni.

Macska

A macska nem csak az egerek távoltartására jó, de mindent levadászik, ami a házban rohangál. Nem fogja teljes mértékben megoldani a problémát, de mindenképpen csökkenteni fogja a pókok számát. Értelemszerűen csak azoknak jó megoldás, akik szeretik a macskákat. Ha mérges pókok is előfordulnak a házban, mint pl. a hamis özvegy, akkor nem javasolt, mivel az a macskára nézve is veszélyes lehet.

Gesztenye és dió

A közhiedelem szerint a gesztenyefa és a diófa termései elriasztják a pókokat. Nem bizonyított tény, de sokan esküsznek rá, hogy működik. Nem tudni, hogy az alakja vagy a szaga miatt, de mivel nem egy költséges megoldás, egy próbát megér.

Tisztaság és rend

Ezt hagytuk utoljára, de valószínűleg ez kellene, hogy az első dolog legyen, amit mindenki megtesz. A pókok a sötét eldugott helyeket szeretik, és a rovarokat, amik szemét és az ételmaradék szagára gyűlnek a lakásban. Minél inkább rend és tisztaság uralkodik a házban, annál kevesebb elhagyatott, kitakarítatlan zug és szemét van a lakásban. Érdemes tehát rendszeresen kitakarítani, hogy a pókok lakhelyeit és táplálékforrásait is kipucoljuk a pecóból.

Bízunk benne, hogy neked, vagy bármelyik, a pókokat nem kedvelő ismerősödnek segítettünk ezzel a pár jó tanáccsal!    Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után