Házi készítésű bombát jelentettek az egyik Angliába tartó repülőjárat fedélzetén 1

Egy Nagy-Britanniába tartó repülőgépet egy csehországi repülőtérre irányítottak át az este folyamán, miután a repülőgép fedélzetén egy feltételezett rögtönzött robbanószerkezetről érkezett bejelentés.

Házi készítésű bombát jelentettek az egyik Angliába tartó repülőjárat fedélzetén 3

A járat a lengyelországi Krakkóból az Egyesült Királyságbeli Bristolba tartott eredetileg. A csehországi prágai repülőtér hivatalos Twitter-oldalán a következőt írta: „22:50-kor egy útirányt módosított repülőgép biztonságosan landolt a @pragueairport területén. Eredetileg a Krakkó-Bristol útvonalon közlekedett.”

Úgy tudni, hogy a szóban forgó gép az Easyjet egyik járata volt. „Gyanús IED-t (improvised explosive device) jelentettek a fedélzeten” – írta egy közleményében a prágai repülőtér.

“Az utasok és a teljes légi forgalom biztonsága érdekében minden intézkedést jelenleg a @policiecz végez.” A cseh rendőrség megerősítette, hogy a bombaszakértők a helyszínen vannak és nyomoznak.

“Különlegesen kiképzett szakértőink jelenleg a helyszínen vannak, és vizsgálják a bejelentett robbanószerkezet jelenlétét” – közölte a riasztást követően a helyi rendőrség szóvivője.

Meg nem erősített hírek szerint az utasokat leszállították a gépről, amíg a speciális alakulat átkutatta a repülőgépet. Krakkó egyébként Lengyelország második legnagyobb városa, a főváros Varsó után, és az ország egyik legrégebbi városa is egyben.

Az Independent megkereste az Easyjetet, hogy reagáljanak a történtekre…

A prágai repülőtér nem sokkal később a Twitteren közölte: “Az alapos átvizsgálás után nem találtak robbanószerkezetet vagy gyanús veszélyes tárgyat a gépen.”

Az EZY6276-os járat nagyjából egy órája lehetett úton, amikor az Airbus A320-as repülőgép megállni kényszerült a prágai Václav Havel repülőtéren.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után