Hatalmas tüntetés szerveződik Londonban, hogy megállítsák a britek kilépését 1

Várhatóan több tízezer ember fog az utcára vonulni azért, hogy a Parlament döntsön az Egyesült Királyság EU-ban maradása mellett. Igen komoly tüntetés szerveződik ugyanis…

ad_232703886

Az „Unite for Europe” tüntetést március 25.-ére tervezik, hogy egybeessen a kormány terveivel az 50. cikkely aktiválását illetően. A dátum emellett a Római Egyezmény aláírásának 60. évfordulója is, ami az Európai Gazdasági Közösség megalapozása volt.

„A Brexitet meg kell állítani.” – olvasható az esemény honlapján. „Bátorítani akarjuk a választott képviselőinket. A nagy részük támogatja az Európai Unióban maradást, azonban mégis egy katasztrófa felé vezeti őket egy meggondolatlan és inkompetens kormány. Hosszú és kiszámíthatatlan út áll előttünk, ahol a Parlamentnek lesz beleszólása a dolgokba (remélhetőleg igen sok!); tudniuk kell, hogy mennyien támogatnak egy pro-EU pozíciót. Segíthetjük őket azzal, hogy hallatjuk a hangunk, ők pedig megállíthatják a Brexitet.”

unite1

Kedden a Legfelsőbb Bíróság hozta meg az ítéletet, miszerint a kormány nem aktiválhatja az 50. cikkelyt a Parlament beleegyezése nélkül – ezzel újra kis reményt adva azoknak, akik a maradást pártolják. Most, amikor már 4000 ember tervez menni, és további 10,000 ember „érdeklődik”, a szervezők az utolsó pillanatban kezdeményeztek egy közösségi adománygyűjtést, hogy fedezni tudják a költségeit a beszédeknek, a biztonsági intézkedéseknek, az elsősegély biztosításának, és egyéb fontos dolgoknak.

A tüntetés pedig sürgősebb, mint valaha – egy kampányoló állítása szerint látott egy teljes nyilatkozatot, amit a parlamenti képviselőknek és Lordoknak szántak. „Van egy mondat, ami, ahogy már említettem, egyértelműen egy burkolt fenyegetés.” – írja az esemény oldalán. Az esemény weboldalán további infókat találhattok, a facebook eseményhez pedig tudtok csatlakozni.

„Úgy látják ezt, mint közvetlen fenyegetés: ’Reméljük, senki nem tekint úgy a Legfelsőbb Bíróság döntésére, mint lehetőségre, hogy meggátolja az emberek akaratát, vagy, hogy késleltesse, vagy nehezítse a kilépés folyamatát az EU-ból.’ Biztos, hogy lesznek olyan képviselők, akik ellene szavaznak majd, de sok olyan is lesz, aki egyetértene a maradással, és mégis tartózkodni fog a voks leadásától. A Felsőház Lordjainak a kedve is nagyon mogorva ma este.”

Aztán még hozzátette: „Nagy szükségünk van rá, hogy ez legyen a legnagyobb tüntetés valaha.”   Forrás: Metro   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után