A csütörtöki napon sok helyen tovább folytatódik a szakadó eső, ami a szerda esti órákban érte el Angliát. A szigetország számos pontján vannak érvényben sárga és narancssárga színű figyelmeztetések az eső, a rossz látási viszonyok és az áradások miatt. Az ország több pontján kisebb tornádókról is készültek fotók és videók is a hét első felében.

Extrém mennyiségű csapadék főleg Wales és Anglia középső illetve déli területein esett, illetve esik.

A brit meteorológiai intézet figyelmeztetései az esti órákig lesznek érvényben, amikorra a vihar várhatóan enyhülni fog.

Az ország számos pontján van áradás veszély, illetve számítani lehet áramkimaradásokra is. Szerencsére a hatalmas esőzést a legtöbb helyen nem kísérte erős szél, így remélhetőleg az anyagi kár, amit a vihar okoz, csak mérsékelt lesz.

Mivel az eső az ország középső részén majdnem mindenhol továbbra is folyamatosan zuhog, az áradások esélye és száma a mai napon tovább emelkedik majd.

Sajnos volt azért több épület is, amelyet a vihar teljesen lakhatatlanná tett. Birmingham és Sheffield területén például több ház is kigyulladt, miután villám csapott beléjük.

Rochdale területén pedig egy egész utca víz alá került, miután a Beal folyó kiöntött.

Anglia középső részén több helyen esett közel 50mm csapadék alig 2-3 óra leforgása alatt.

Az elmúlt 2 nap során az ország több pontján kisebb forgószeleket is sikerült lencsevégre kapni. Egyet Wales területén fotózott le a 37 éves Della Morgan, Brecon környékén, egy másikat Yorkshire mocsaras vidékén videózott le Sara Steeles-Yates.

Az előrejelzések szerint azonban már nem tart sokáig a viharos, esős idő, péntekre ugyanis, bár még mindig felhős lesz az ég, már a nap is újra kisüt majd.         Forrás