EU bevándorlók, támogatásokkal kapcsolatos változások, és a brit Miniszterelnök beszéde 1

David Cameron brit Miniszterelnök nemrég hozta nyilvánosságra beígért elképzeléseit az EU bevándorlók problémájának megoldására. A Nagy-Britanniába érkező rengeteg bevándorló az utóbbi időben mindennapos téma, ugyanis az egyre emelkedő számuk kezd gondot jelenteni az országnak, viszont az EU egyik alaptörvénye gátolja a kormányt a számuk korlátozásában.

_79360547_cameronjcbtwo

A Miniszterelnök mai beszéde

Mr. Cameron azt nyilatkozta, hogy a bevándorlók ügye az EU-val folytatott tárgyalások alappillére, és nem fél megtenni a szükséges lépéseket, ha az általa kívánt változtatásokat az EU nem hajlandó teljesíteni. Elmondta továbbá, hogy hisz benne, hogy keresztül tudja tolni a bevándorlással kapcsolatos változtatásait az EU bizottságának szigorú szűrőjén, ezért a 2017-re tervezett népszavazáson az ország EU-ban maradása mellett fog kampányolni.

Mint elmondta, a tervek közt szerepel, hogy a bevándorlóknak bizonyos támogatások igénybevételéhez négy évet kelljen várniuk.

Az ellenzék azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy a Miniszterelnök Úrnak a hitelessége megcsorbult az ügy kapcsán az elmúlt időszakban.

A bevándorlással kapcsolatos főbb célkitűzései:

  • Adó támogatás és más, a munka mellett igényelhető támogatások csak 4 év után vehetők majd igénybe az EU bevándorlók számára

  • Meggátolni, hogy a bevándorlók az ország területén kívül élő gyermekre vegyenek fel támogatást

  • Hat hónap után kitiltani az országból azokat a bevándorlókat, akiknek nincs munkájuk

  • Korlátozni a bevándorlókat a családtagok kiköltöztetésének jogában

  • Az általános támogatás (Universal Credit) igénylésének megszüntetése az EU-s munkakeresők körében

  • A bűnözök deportálásának felgyorsítása

  • A csalók és koldusok kitiltás utáni visszatérésének késleltetése

  • Az új EU tagállamokból érkezők munkavállalásának korlátozása, míg országuk gazdasági helyzete nem zárkózik fel a többi EU tagállaméhoz

A Miniszterelnök elmondta, hogy tisztában van vele, hogy ezekhez az EU-s egyezmények módosítására lesz szükség, de az EU-nak meg kell értenie, hogy az adott szituáció komoly problémát jelent az országnak.

_79317640_migration_624_v5

Jelenleg a két gyerek mellett dolgozó bevándorlók £700-ot kapnak havonta, ami kétszer annyi, mint Németországban, és háromszor annyi, mint a franciáknál. Nem csoda, hogy mindenki ide akar jönni.

Friss bevándorlási adatok

A nettó migráció tovább emelkedett és elérte a 260 000 főt az elmúlt egy évben. Ez annyit tesz, hogy ennyivel több ember érkezett az országba, mint amennyi elment. Ez az adat 78 000-rel magasabb, mint tavaly ilyenkor. Összesen az országban újonnan letelepedők száma 583 000. 45 000-rel többen jöttek idén az EU-ból és kb. 30 000-rel jöttek többen az EU-n kívülről. Csak Romániából és Bulgáriából 32 000-en érkeztek idén, ami 18 000-rel több mint előző évben.

Az elmúlt évben NI számot kapó EU állampolgárok száma 6%-kal emelkedett 421 000-re, aminek legnagyobb részét lengyel lakosok tették ki 92 000 fővel.

 _79359515_eu_uk_migration_624gr(2)

Az ellenzéknek természetesen első dolga volt, hogy felhozza Mr. Cameron azon kijelentését, miszerint 100 000-re fogja csökkenteni nettó migrációt. Mivel a dolgok épp az ellenkező irányba haladnak, a Miniszterelnök szavainak hitelességét próbálja kérdőre vonni az összes kormány ellenes ember.

„A kérdés az, hogy mi lesz most, hogy történhetett ez meg, és mit tesz majd ellene a kormány.” –nyilatkozta az egyik ellenzéki szóvivő.

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után