Az angliai Norfolk partjai közelében a búvárok egy körülbelül tízezer éves elsüllyedt erdőt találtak.

forest-6

Óriási mennyiségű homok mozdult el az elmúlt téli vihardagálynak köszönhetően, így vált észlelhetővé partvonaltól, mintegy kétszáz méterre a víz alatti erdő.

ancient-underwater-forest-norfolk.si

A szakértők egybehangzó véleménye szerint Doggerlandnak, az évezredekkel elsüllyedt Északi-tenger Atlantiszának része lehetett.

Az elsüllyedt erdőt Dawn Watson fedezte fel. A Sea Search projekt önkéntes búvárja elmondása szerint egy óriási fekete hullám magasodott előtte, ekkor észlelte, hogy valószínűleg egy tölgyfaerdő maradványaival találta magát szemben.

_80508275_p9040698-001

Julian Andrews a Kelet- angliai egyetem professzora szerint a terület körülbelül tízezer éves lehet.

Gyűjtögető, vadászó népeknek adott otthont Doggerland, amely Észak-Skócia, Dánia és a Csatorna- szigetek között helyezkedett el. Több ezer év alatt ugyan, de a mocsaras, folyótorkolatokkal és hegyekkel teletűzdelt területet már teljesen elnyelte a tenger. Az ott élő népeknek új otthont kellett keresniük. Azok, akik nem voltak hajlandóak elhagyni otthonaikat azokkal a hiedelem szerint egy óriási szökőár végzett, mely víz alatti földmozgásnak volt köszönhető.
A híres geológus Martin Warren szerint a vízszint csak a legutóbbi jégkorszak után ált vissza a most mérhető szintre.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-norfolk-30944708