Váratlan és ijesztő élmény várt ma a londoni metró aluljáróiban a várakozó embertömegre, ugyanis egy hatalmas, életnagyságú robot jegesmedve bukkant fel a semmiből a nyugodtan ácsorgó emberek közt.

polarbear2701g

A termetes szőrös szörnyeteg több helyen is felbukkant a városban. Előbb a Charring Cross állomáson várakozók találhatták magukat szemtől szemben vele, majd Hampstead Heath környékén okozott riadalmat.

polarbear2701d

A 8 láb hosszú hím jegesmedvéről mintázott robot irányításához 2 ember összehangolt munkájára van szükség. A medve a Sky Atlantic új minisorozatának, a Fortitude című bűnügyi drámának a beharangozásában játszik nagy szerepet. A közelebbről nézve már kevésbé félelmetes és barátságtalan „marketing mackó” által reklámozott sorozat 11 részes lesz, és szerepelni fog benne Stanley Tucci, Michael Gambon és Christopher Ecclestone is. A sorozat epizódjait főként Izlandon és Nagy-Britanniában forgatták.

polarbear2701h

A medvét, ami a keddi nap folyamán főleg a Temzétől délre okozott emlékezetes pillanatokat számos járókelő számára, Tom Wilton és Derek Arnold irányították. A műmackó elkészítéséhez 19 szakember együttes munkájára volt szükség. Az álmedve speciális anyagok felhasználásával készült, és mindössze 20kg a súlya, míg egy igazi jegesmedve akár a 700kg-ot is nyomhat.

polarbear2701b

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/arctic-circle-line-commuters-shocked-as-lifesized-polar-bear-takes-the-tube-10004719.html